Besparen met een goedkope autoverzekering

0

De autoverzekering neemt binnen veel huishoudens een relatief groot aandeel in de maandelijkse vaste lasten in. Het is om deze reden verstandig om goed na te denken over de autoverzekering die bij u past.

De ene autobezitter kiest standaard voor de autoverzekering met de laagste premie, de ander gaat voor een verzekering met een maximale dekking. Beide keuzes hoeven niet de slimste keuze te zijn! In dit artikel vertellen we u meer over belangrijke factoren bij een autoverzekering afsluiten. Weet u wat de waarde van uw auto voor invloed heeft op de meest geschikte autoverzekering voor uw auto? Bovenal is het belangrijk om te weten, dat het in Nederland verplicht is om een autoverzekering af te sluiten.

Verschillende soorten autoverzekeringen en hun premies

Autoverzekeringen komen globaal gezien in drie vormen voor, namelijk: een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een WA-verzekering met volledig casco. Dit laatste type verzekering noemen we ook wel een allrisk autoverzekering. De verschillen tussen deze verzekeringen zitten voornamelijk in de dekking die zij u bieden bij schade aan uw eigen voertuig.

Bij een WA-verzekering wordt deze schade normaliter niet gedekt. In het geval van een beperkt- of volledig casco wordt een deel van het herstel van de schade aan uw voertuig bekostigd door de verzekeraar. Logischerwijs is de premie voor een allrisk verzekering het hoogst, terwijl een WA-verzekering de goedkoopste optie is.

Factoren bij het vergelijken van autoverzekeringen

Bij het vergelijken van verschillende autoverzekeringen zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld allereerst naar de waarde van uw auto. Op het moment dat de waarde beperkt is, kan het slim zijn om een WA-verzekering of een WA-verzekering met beperkt casco te kiezen. De hogere premie van een allrisk verzekering weegt in zo’n geval niet op tegen de extra dekking voor schade aan uw auto. Bij een ernstig ongeluk wilt u de auto immers wellicht sowieso al vervangen.

In het geval dat u een dure en jonge auto heeft, kan een allrisk verzekering wel een slimme keuze zijn. Bij schade wilt u geen nieuwe auto kopen! Daarbij zullen de kosten voor het herstel van deze schade relatief hoog zijn. Een autoverzekering vergelijken doet u snel en eenvoudig met een online vergelijkingstool.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Avatar