1 op 5 automobilisten is oververzekerd

0

Ruim één op de vijf mensen die een autoverzekering afsluiten, kiest een te uitgebreide dekking voor de auto. Dat blijkt uit een steekproef van vergelijkingssite Geld.nl onder ruim 2.000 automobilisten.

De vergelijker keek welke dekking de automobilisten kozen en of die past bij de waarde en de leeftijd van de auto. Vooral mensen die eigenlijk voldoende hebben aan enkel de verplichte WA-dekking, kiezen toch nog regelmatig een hogere dekking. 17,6% van hen kiest zelfs voor de meest uitgebreide all-risk-verzekering.

Volgens Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl, hebben deze autobezitters daar in de praktijk vaak weinig aan. “Veel mensen verzekeren hun auto met een all-risk-dekking puur omdat ze bang zijn dat ze anders de schade niet kunnen betalen. Dit terwijl je bij een schade in verhouding nog maar weinig terugkrijgt bij een oudere auto die al flink in waarde is gedaald.”

Aan de andere kant ziet Geld.nl ook dat consumenten soms voor een te lage dekking kiezen. “Consumenten die een vrij nieuwe auto hebben of een auto die nog veel waard is, kunnen het beste voor de uitgebreidste all-risk-autoverzekering kiezen. Toch kiest 12,7% van de mensen die deze dekking geadviseerd krijgen voor een lagere dekking.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.