Met geld activeer je werkgever

0

Waar de inkomensverzekeraars minister Asscher een jaar extra vroegen, heeft VSZ als assuradeur een volledig private oplossing bedacht die het verzekeren van WGA-vast en WGA-flex, risicomanagement en uitvoering van de sociale zekerheid volledig met elkaar integreert.

Architect van deze nieuwe WGA-propositie – waarvoor VSZ op dit moment samen met een aantal verzekeraars het risicodragerschap onderzoekt – is Leo Bil, directeur sociale zekerheid bij Acture. In de nieuwste InFinance die deze week verschijnt, licht de van huis uit actuaris toe waarom het de private markt wel is gelukt om zonder uitstel een nieuwe propositie te ontwikkelen waarin risicomanagement en uitvoering sociale zekerheid – waaronder verzuimbegeleiding en uitbetaling van de uitkering – én het verzekeren van WGA-vast en WGA-flex (12-jaars), samen komen.

Risico creëert betrokkenheid
Het product is ontwikkeld voor bedrijven met meer dan 50 medewerkers die eigenrisicodrager zijn of worden voor de WGA-vast en WGA-flex. Het grootbedrijf kan voor 100% eigenrisicodrager worden en draagt daarvan bijvoorbeeld tussen de 10% en 25% van het risico over aan de verzekeraar. Bij het midden- en kleinbedrijf ligt dit percentage tussen de 25-75%. Door niet het volledige financiële risico over te dragen aan de verzekeraar ontstaat volgens Bil een financiële prikkel voor de werkgever.

Bil: “Dat is ook meteen de kern van de nieuwe propositie. Ons uitgangspunt is dat een werkgever alleen het risico dat hij niet kan dragen elders moet kunnen onderbrengen, niet meer en niet minder. Er moet een eigen risico blijven om een werkgever actief betrokken te houden bij de re-integratie van zieke werknemers. Diverse onderzoeken laten zien dat dit de prestatie verhoogt.” Kleine bedrijven dragen wel het volledige risico over aan de verzekeraar, omdat zij dit risico eenvoudigweg niet zelf kunnen dragen.

De vrijval van 80 miljard aan loonsom
Op 1 januari 2017 krijgen werkgevers de mogelijkheid om voor de totale WGA-lasten (WGA-flex en WGA-vast) eigenrisicodrager te worden. De samenvoeging van de huidige WGA-vast- en WGA-flexregelingen (Ziektewet) tot één WGA-regeling werd eerder dit jaar met een jaar uitgesteld. Dat deed de minister op verzoek van de verzekeraars die aangaven meer tijd nodig te hebben. Maar dit uitstel betekent volgens Bil niet dat de bestaande contracten ook een jaar langer doorlopen.

Voor partijen die het wel lukt om voor de oude deadline van 1 januari 2016 hun nieuwe producten te lanceren liggen er dan ook ongekende marktkansen. Bil: “Vrijwel alle contracten die het eigenrisicodragerschap voor de WGA regelen lopen eind 2015 af. Iedereen heeft zich destijds immers gefocust op 1 januari 2016. In loonsom uitgedrukt komt er circa 80 miljard euro aan expirerende contracten vrij. Dat is een gigantische commerciële kans voor adviseurs.”

Lees het hele interview met Leo Bil in de nieuwe InFinance die deze week verschijnt.
Geen abonnee? Vraag dan hier een proefnummer aan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.