Nieuwe ORV Callas en Credit Life met geautomatiseerde acceptatie

2

Callas en Credit Life brengen gezamenlijk een nieuwe overlijdensrisicoverzekering op de markt. Bijzonder is dat het hieraan gekoppelde traject van medische acceptatie grotendeels geautomatiseerd is, en een versnelde doorlooptijd heeft.

Wie de nieuwe verzekering aanvraagt, krijgt persoonlijk een digitale uitnodiging om het medische aanvraagformulier in te vullen. De aanvrager logt zelf in op het beschermde klantportaal MyCreditLife en vult het formulier in. Vervolgens beoordeelt het systeem de aanvraag direct.

Verzekeraar Credit Life ontwikkelde samen met herverzekeraar Munich Re een intelligente medische verklaring voor de nieuwe verzekering. Is de aanvrager gezond, dan wordt de verzekeringsaanvraag binnen een paar seconden geaccepteerd. Geeft hij aan dat er gezondheidsproblemen zijn, dan krijgt hij automatisch aanvullende relevante vragen.

Op basis van de antwoorden wordt de aanvraag beoordeeld. In enkele gevallen is voor de beoordeling direct contact met de medisch adviseur van Credit Life nodig. Daardoor verloopt het proces niet alleen sneller, maar zijn ook de medische gegevens gewaarborgd: Credit Life beheert deze gegevens zonder tussenkomst van externe partijen.

Volgens eigen zeggen is Credit Life momenteel de enige verzekeraar die zijn klanten deze verregaande vorm van (gedeeltelijk) geautomatiseerde medische acceptatie aanbiedt.

Aanvrager heeft meer inzicht

Met het klantportaal MyCreditLife heeft de aanvrager zelf inzage in de beoordeling van zijn aanvraag. Hij hoeft daarvoor dus niet meer te informeren bij het intermediair. Het intermediair zelf wordt digitaal geïnformeerd over de voortgang van de aanvraag.

Klanten kunnen zich middels de overlijdensrisicoverzekering verzekeren tot een bedrag van 6.000.000 euro. De maximale eindleeftijd is 85 jaar en een looptijd van 50 jaar is mogelijk. Ook de keuringsgrenzen zijn aangepast. Tot en met 600.000 euro is er geen uitgebreide keuring nodig. De nieuwe risicotarieven staan in alle gangbare en geüpdatete softwarepakketten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.