Corona zet geen rem op verkoop ORV’s

0

Het aantal nieuw verkochte overlijdensrisicoverzekeringen (ORV) in Nederland is bij de start van de coronavirus-uitbraak in Nederland gestegen. In maart werden 15.500 polissen verkocht, 5% meer dan in maart 2019. Dat schrijft het Verbond.

Het aantal nieuw verkochte risicoverzekeringen was in de afgelopen negen maanden tot en met februari 2020 steeds lager dan de productie in dezelfde periode een jaar eerder, mede omdat de verplichte koppeling met hypotheekverstrekking werd losgelaten. In maart 2020 veranderde de daling ten opzichte van een jaar eerder in een stijging. Het verzekerde kapitaal nam in die maand met 14% toe tot 3,3 miljard euro.

Woningmarkt

De stijging in maart wordt volgens het Verbond mogelijk mede beïnvloed door de ontwikkelingen op de woningmarkt. Het aantal nieuwe hypotheekaanvragen bereikte die maand een record, veroorzaakt door vrees voor een rentestijging. In april werden 17.000 risicoverzekeringen verkocht. Dat is bijna gelijk aan het aantal verkochte verzekeringen in dezelfde periode een jaar eerder.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.