TAF biedt een vangnet, geen hangmat

0

Opnieuw poseert TAF-directeur Nicole Hollander met twee Gouden Lotus Awards. Voor de derde keer op rij is TAF de beste in de categorie ORV-verzekeraar en voor het eerst kon ook de Award Inkomensverzekeraar in de prijzenkast worden gezet. “Succes creëer je door te luisteren naar je klanten en medewerkers”, verklaart Hollander de dubbele winst.

“Succes creëer je door te luisteren naar je klanten en medewerkers”

Het beschermen van mensen en inkomen is wat TAF doet. Dat komt terug in de namen die de verzekeringsproducten meekrijgen: Maandlastenbeschermer, Inkomensbeschermer en Hypotheekbeschermer. Oplossingen die bescherming bieden tegen een financieel risico dat door de klant niet gedragen kan worden. Verder geen franjes of extra luxe dekkingen.

Door een dekking zo specifiek te kiezen qua hoogte en duur, kan een product voor de klant betaalbaar blijven, vertelt Hollander: “Alleen hetgeen dat echt nodig is verzekeren, dat is wat onze klanten vragen. Daarom bieden wij een vangnet, geen hangmat.”

Verzekeraar versus volmacht

Technisch gezien is een volmachtpartij geen verzekeraar, maar hoe ervaart de consument dat? Hollander: “TAF heeft volmachten van verschillende verzekeraars. Als volmachtpartij zijn wij niet belast met de actuariële zaken waarmee een verzekeraar wel van doen heeft. Voordeel daarvan is dat het klantbelang voorop staat en – door te werken met meerdere verzekeraars – kan in principe aan elke klant een passend aanbod gedaan worden. En dat is precies waarom het irrelevant is welk label je eraan wilt hangen. Het beste doen voor de klant, dat is in essentie waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Voor TAF is die klant zowel het intermediair als de consument/ondernemer. Nog nooit heeft een klant de vraag gesteld of wij een verzekeraar of een volmachtpartij zijn. Logisch, want als volmachtpartij doen wij alles wat een verzekeraar ook doet. Productontwikkeling, marketing, verkoop, schadebehandeling, et cetera. Het enige verschil is dat wij geen actuarissen in dienst hebben. Daarom kan bij ons de focus 100% gericht zijn op het beste voor de klant, iets wat we bij TAF tot in de finesses hebben uitgewerkt. Een verzekeraar is in mijn optiek op aarde om een risico te dragen. Is een risico niet af te dekken dan ontwikkelen wij samen met een bestaande of nieuwe risicodrager hiervoor een oplossing. De verzekeraar bepaalt de premie; door prijstechnisch scherp aan de wind te varen is die bij TAF altijd concurrerend. Zo verzekert TAF al 15 jaar en in al die tijd is er niet één verliesgevende portefeuille geweest op het gebied van Inkomen of ORV.”

Lees hier het hele interview in de e-InFinance Special Gouden Lotus Awards 2022

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.