NN lanceert verzuimpreventiepakket voor mkb

0

Met het steeds verder stijgende ziekteverzuim, de krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende (loon)kosten staan werkgevers voor grote uitdagingen. Het voorkomen van ziekteverzuim is daarom van groot belang. Nationale-Nederlanden biedt nu ook voor het mkb preventieve dienstverlening met een preventiepakket om ziekteverzuim te voorkomen. Met dit pakket wordt invulling gegeven aan goed werkgeverschap en krijgt de werkgever ondersteuning bij de wettelijke verplichtingen op het gebied van preventie.

Ziekteverzuim kostte werkgevers in Nederland in 2021 in totaal meer dan 18 miljard euro. Dit stelde Nationale-Nederlanden in mei 2022 vast in het Trendrapport Ziekteverzuim & arbeidsongeschiktheid. Het ziekteverzuim onder werknemers bereikte in het eerste kwartaal van 2022 een recordhoogte van 6,3%. In het tweede kwartaal van dit jaar bleef het ziekteverzuim hoog met 5,4% (bron: CBS). Igno Schings (foto), directeur collectieve inkomensverzekeringen: “Ook in de komende maanden verwachten we een hoog ziekteverzuim. De werkdruk neemt toe door een combinatie van personeelstekort en hoog ziekteverzuim. Hierdoor kunnen extra risico’s ontstaan die kunnen leiden tot toekomstig uitval door ziekteverzuim. Die risico’s wil je voorkomen door preventief aan de slag te gaan.”

Voorkomen van ziekteverzuim

NN komt nu met een preventiepakket voor het mkb. “In het mkb helpen we werkgevers met preventieve dienstverlening om uitval van werknemers te voorkomen. We doen dit samen met de arbodienstverleners ArboDuo, ArboNed, HCS en Zorg van de Zaak. Daarmee maken we samen met werkgevers en al onze partners meer werk van vitale en veerkrachtige werknemers”, aldus Schings.

Preventiescan

Het pakket bestaat uit meerdere onderdelen. Zo krijgt een werkgever met een preventiescan inzicht in de bedrijfssituatie en gaan werkgevers met een coach actief aan de slag met preventie. Daarnaast krijgen werknemers laagdrempelig toegang tot coaching en ondersteuning op werk- en privégebied. Schings: “Met psychisch verzuim als belangrijke verzuimoorzaak verwachten wij dat dit een belangrijke bijdrage kan leveren in het voorkomen van verzuim. Het preventiepakket helpt de werkgever bij de wettelijke verplichtingen zoals de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en het Periodiek Medisch Onderzoek (PMO).”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.