NN breidt verzuimaanbod uit

0

Nationale-Nederlanden vult op 1 januari 2020 haar bestaande Verzuimpakket Werkgever aan met de module ‘mkb uitgebreid’. De nieuwe verzuimverzekering maakt deelt uit van de vandaag gestarte online verzuimcampagne en is dit najaar onderdeel van de nieuwe landelijke sessies met het intermediair.

De nieuwe module voldoet aan de criteria van de mkb verzuim-ontzorgverzekering en is vooral gericht op het bieden van meer zekerheid en gemak aan kleine werkgevers bij een langdurig zieke werknemer. Zo biedt de nieuwe module meer premiestabiliteit, één vaste casemanager en 100% vergoeding van geadviseerde interventies door bedrijfsarts of casemanager.

De nieuwe module komt mede voort uit het in 2018 gesloten convenant tussen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, MKB-Nederland en het Verbond van Verzekeraars. Werkgevers zijn verplicht om twee jaar lang loon door te betalen aan zieke werknemers. De prikkel om ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, en om de zieke werknemer zo snel mogelijk te re-integreren, ervaren vooral kleine werkgevers als last. Op dit gebied richt Nationale-Nederlanden zich in de campagne op de specifieke doelgroepen werkgevers en werknemers.

Online campagne

In de online campagne besteedt Nationale-Nederlanden aandacht aan de burn-out. Wanneer een werknemer in een burn-out raakt, belast dit zowel de werknemer als de werkgever; een burn-out kan tot gemiddeld 242 dagen verzuim leiden. De verzekeraar wil laten zien dat langdurig ziekteverzuim zowel werknemer als werkgever raakt; het wil helpen om tekenen die wijzen op aanstaand ziekteverzuim te herkennen om onder meer langdurig ziekteverzuim hiermee te voorkomen.

Alle modules uit de verzuimverzekering van Nationale-Nederlanden bieden persoonlijke begeleiding aan werkgevers en werknemers. Ook voldoen ze aan de verplichtingen uit de Arbowet en de Wet verbetering poortwachter. Werkgevers hebben de keuze uit vier gecertificeerde arbodienstverleners die helpen verzuim te verkorten en voorkomen.

Voor zowel de werkgever als de werknemer heeft Nationale-Nederlanden een aparte landingspagina. Hier zijn verhalen, tips en blogs terug te vinden over het herkennen en voorkomen van en het omgaan met langdurig ziekteverzuim.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.