Movir vergemakkelijkt acceptatie agrariërs

0

Movir accepteert aov-aanvragen van agrariërs nu tot een verzekerd jaarbedrag van 30.000 euro, zonder enige onderbouwing van het inkomen.

Daarmee zegt de verzekeraar in te spelen op de behoefte van veel agrariërs en hun financieel adviseurs. Net als voor veel zzp’ers is het voor agrariërs moeilijk een arbeidsongeschiktheidsverzekering aan te vragen. Hun inkomen staat niet vast en door prijsschommelingen, hoge investeringen en invloeden van buitenaf verschilt hun inkomen ieder jaar weer.

Movir-directeur Arthur van der Wal: “Wij vinden het belangrijk dat ook agrariërs hun inkomen kunnen veiligstellen voor het geval zij arbeidsongeschikt raken door een ziekte of ongeval. Door ons aangepaste acceptatiebeleid kunnen ook agrariërs een acceptabel inkomen verzekeren.”

Van der Wal ziet dat agrariërs veel stress krijgen door zaken waar ze geen invloed op hebben. Denk maar aan de steeds veranderende wet- en regelgeving, lage marges en het weer. Van der Wal: “Een aov is iets waar je wél invloed op hebt. Als je dat goed geregeld hebt, op een manier die bij jou past, dan geeft dat zekerheid en rust.”

Movir voerde de afgelopen periode het volgende door voor onder andere agrariërs:

  • De verzekering biedt de eindleeftijd 68 jaar en speelt daarmee in op de stijgende AOW-leeftijd;
  • Kiest een agrariër voor de eindleeftijd 68, dan kan hij de verzekering aanvragen of het risico van de verzekering verhogen tot zijn 63ste. De resterende looptijd moet immers minimaal vijf jaar zijn;
  • De standaardkeuring bij de aanvraag van een aov is afgeschaft. Dit versnelt het aanvraagproces.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.