Gratis second opinion voor polishouders TAF

0

Vanaf heden krijgen alle AOV-polishouders van TAF Verzekeringen de mogelijkheid om een gratis second opinion aan te vragen bij Royal Doctors. “We verwachten zo’n 750 tot duizend verzekerden per jaar te gaan helpen”, aldus commercieel directeur Michiel Meijer.

Door het aanbieden van een gratis second opinion intensiveert TAF de al bestaande samenwerking met Royal Doctors. Meijer: “De samenwerking is essentieel voor de dienstverlening van TAF. We willen als verzekeraar zorgeloosheid bieden. Door preventief te kijken naar diagnoses en behandelplannen kunnen we langdurige arbeidsongeschiktheid voorkomen. Idealiter is daardoor ons vangnet niet langer nodig, omdat mensen minder snel langdurig in de ziektewet belanden.”

Polishouders van TAF kunnen direct aankloppen bij Royal Doctors als zij een second opinion willen aanvragen. “Verzekerden hebben gratis en onbeperkt toegang tot de dienstverlening. Hiervoor hoeven zij niet eerst langs de verzekeraar of een adviseur. Royal Doctors opereert namelijk onafhankelijk. Via hun website kunnen verzekerden hun medische vragen en verzoeken kenbaar maken, waarna de specialisten gelijk aan de slag gaan”, aldus Meijer.

Alleen maar goede uitkomsten

“Een second opinion kent eigenlijk alleen maar goede uitkomsten”, zegt Joris Vanvinckenroye, oprichter van Royal Doctors. In dertig procent van de gevallen klopt de eerste diagnose van de arts, maar kan de behandeling bijgestuurd worden zodat deze effectiever is. In nog eens twintig procent van de diagnoses ziet Royal Doctors dat patiënten behoorlijk van het pad zijn geraakt. De overige vijftig procent van de diagnoses blijkt na een second opinion correct. Vanvinckenroye: “Ook in dat geval biedt de second opinion een uitkomst, namelijk bevestiging en gemoedsrust.”

Het advies komt van gespecialiseerde artsen of verpleegkundigen en stuurt de patiënt hiermee terug naar de eigen arts, om vervolgens tot een beter behandelplan te komen. “We proberen patiënten met de juiste acties terug op het juiste pad te krijgen. We geven aan welke onderzoeken of operaties wenselijk zijn, omdat we denken dat de pijn uit een bepaalde richting komt. Hierdoor krijgen patiënten controle en het gevoel dat er weer uitzicht is op genezing”, aldus Vanvinckenroye.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.