Floreijn start inzetbaarheidsdienstverlener

0

Advance is een nieuwe speler op het gebied van casemanagement- en uitvoeringswerkzaamheden rondom verzuim en arbeidsongeschiktheid. Het bedrijf is een initiatief van de Floreijn Groep uit Gouda. Advance gaat ook diensten gaat aanbieden aan andere intermediairs of werkgevers zonder verzekeringswens.

De Floreijn Groep is actief op het gebied van verzekerbare pensioen-, zorg- en arbeidsongeschiktheidsregelingen. Naast het begeleiden van individuele dossiers ondersteunt het nieuwe bedrijfsonderdeel Advance (grootzakelijke) ondernemingen op organisatieniveau bij het inrichten van processen rondom verzuim en arbeidsongeschiktheid en bij het opstellen van verzuimprotocollen.

Tevens ondersteunt Advance bij het tenderen van arbodienstverleners. Hierdoor kunnen onnodig hoge kosten voorkomen worden. Hiervoor kocht Floreijn deze dienstverlening extern in. Voor het opzetten van Advance is Hendrik Jan van Pelt aangetrokken. De oud directeur en mede-oprichter van ENgage Werkgeversadvies.

Eigen portaal

Werkgevers hoeven een werknemer maar één keer via het eigen portaal bij Advance ziek te melden. Via ieders beveiligde omgeving binnen dit portaal verzorgen de inzetbaarheidsspecialisten van Advance vervolgens alle verdere communicatie ten aanzien van het casemanagement met verzekeraars, werknemers en medisch adviseur. Op deze wijze zegt Advance klaar te zijn voor de nieuwe privacyregelgeving.

Meerdere verzekeraars

Een aantal verzekeraars heeft zich aangesloten bij Advance. Voor deze maatschappijen doet de dienstverlener op dit moment de begeleiding van circa 70 groot-zakelijke ondernemingen. Recent werd een samenwerkingsovereenkomst met Nationale Nederlanden getekend om namens hen de begeleiding van WGA-eigenrisicodragers te verzorgen. Bij Advance werken vijf vaste en twee externe specialisten: een medisch adviseur en beroep- en bezwaarspecialist.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.