Credit Life: ook dekking voor huurders bij WLV en CIG

0

Credit Life breidt vanaf 3 mei de Woonlastenverzekering (WLV) en Inkomensgarantie (CIG) uit met een dekking voor huurders.

De verzekeraar ziet drie type huurders waarvoor de huurdersdekking interessant kan zijn:

  • Starters die op dit moment huren maar wel van plan zijn om in de toekomst een huis te kopen en nu alvast financieel advies inwinnen;
  • Doorstromers, mensen die tijdelijk gaan huren omdat hun huis verkocht is en ze wachten op hun nieuwe koopwoning of nog opzoek zijn naar een geschikte nieuwe koopwoning;
  • Mensen die hun woning (op termijn) willen verkopen en daarna willen huren.

De huurdersdekking kan afgesloten worden via financieel advies bij één van de aangesloten adviseurs van Credit Life. De vernieuwde Woonlastenverzekering en Inkomensgarantie is vanaf 3 mei beschikbaar in alle adviespakketten en staat klaar in het aanvraagportaal ‘MyCreditLife’.

“Ontwikkelingen in de huidige woningmarkt betekenen dat grote groepen consumenten tijdelijk of zelfs langdurig huren”, licht Barbara Hofland-Echter, Manager Marketing en Communicatie bij Credit Life, toe. “De huurprijzen staan vaak gelijk aan, of overtreffen zelfs, de hypotheeklasten. Ook deze consumenten willen wij de mogelijkheid bieden om zorgeloos te blijven leven en wonen als het inkomen door langdurige ziekte of werkloosheid terugvalt.”

Maximaal 2.500 euro per maand

Bij de nieuwe Woonlastenverzekering kunnen alle kosten om te blijven wonen verzekerd worden. De consument bepaalt, in samenspraak met de financieel adviseur, het totaalbedrag wat nodig is om te kunnen blijven wonen. Alle denkbare kosten, naast hypotheek- of huurlasten, kunnen vanaf nu worden verzekerd tot een maximaal bedrag van 2.500 euro per maand. De regel dat het maximaal verzekerde bedrag niet hoger mag zijn dan 125% van de bruto woonlasten vervalt.

Naast de huurderstoevoeging en de uitbreiding van de woonkostendekking bij de WLV, zegt Credit Life ook een premieverlaging door te voeren voor veel doelgroepen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.