Brand New Day introduceert nabestaandenlijfrente

0

Brand New Day biedt vanaf vandaag ook een nabestaandenlijfrente aan. Daarmee kunnen nabestaanden van mensen die een lijfrentekapitaal nalaten, klant worden of blijven bij de pensioenbank.

Brand New Day bood al langere tijd een oudedagslijfrente-uitkering aan. Hiermee kan een klant zijn of haar zelf opgebouwde pensioen laten uitkeren na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.

Met de nabestaandenlijfrente kunnen nabestaanden het opgebouwde persoonlijke pensioen van een overleden partner, vader of moeder laten uitkeren op een fiscaalvriendelijke manier. Daarbij kunnen deze nabestaanden ook klant worden of blijven bij Brand New Day. De erfgenamen kunnen ervoor kiezen om het geld op de rekening van de overledene elke maand, kwartaal, half jaar of jaar te laten uitkeren. Dat is doorgaans belastingtechnisch een betere keuze dan een eenmalige afkoop-uitkering ineens. De hoogte van de uitkeringen hangt af van het opgebouwde vermogen en de gekozen looptijd. Daarnaast is er sprake van een minimale en maximale looptijd.

“We zijn erg blij met deze uitbreiding van ons productaanbod, want met een voortdurend groeiend klantenbestand zien we helaas ook steeds meer overlijdensgevallen”, aldus Joost Tieland (foto), commercieel directeur bij Brand New Day. “De nabestaanden willen we – ook via financieel adviseurs – natuurlijk zo goed mogelijk bedienen. We bieden een goede service en begeleiden ze waar mogelijk, maar voorheen konden ze helaas geen klant blijven. Dat kan nu wel en daarmee vervullen we een grote behoefte van deze klantgroep.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.