Aftrekbaarheid AOV onbekend bij jonge ondernemer

0

Meer dan de helft (59%) van de ondernemers tussen de 18 en 34 jaar weet niet dat de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) aftrekbaar is bij de belasting. Dat is opvallend, want ‘te hoge kosten’ is vaak de belangrijkste factor in het besluit om geen AOV te nemen.

Oudere ondernemers blijken vaker op de hoogte te zijn: van de ondernemers tussen 35 en 49 jaar weet 65% dat de premie voor een AOV aftrekbaar is. Dat blijkt uit de Ondernemersbarometer van Allianz, waaraan ruim 1.100 zzp’ers en mkb’ers deel namen.

Ondanks dat het merendeel van de ondernemers boven de 35 jaar weet dat de premie voor een AOV aftrekbaar is, kiezen de meeste ondernemers ervoor om geen AOV af te sluiten. Circa 8 op de 10 ondernemers (78%) heeft geen AOV afgesloten.

De groot mkb’er heeft zijn AOV-zaken het beste op orde; 62% van de ondernemers in het groot mkb is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid ten opzichte van 37% van de klein mkb’ers en 17% van de zzp’ers.

Geert Deschoolmeester, Head of Market management bij Allianz Benelux. “Uit andere onderzoeken blijkt dat té hoge kosten de belangrijkste factor is in het besluit om geen AOV af te sluiten. Gezien de trend dat steeds meer jongeren van 18 tot 35 jaar als zzp’er aan de slag gaan en zij net zo vaak een AOV afsluiten als ondernemers boven de 35 jaar, is aandacht voor deze groep cruciaal. Meer bewustwording van het feit dat de AOV aftrekbaar is, zou een grote groep ondernemers misschien van gedachten kunnen veranderen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.