Advieskantoren richten arbodienst op

0

Herenvest, Kuiper Verzekeringen en Westland Adviesgroep hebben gezamenlijk de arbodienst Arbo Werkt opgericht: een arbodienstverlener met een landelijke dekking.

De initiatiefnemers haken hiermee volgens eigen zeggen in op de groeiende tendens om de beheersing van risico’s op het terrein van sociale zekerheid verder naar voren te schuiven in de procesketen. Vanuit het inzicht dat voorkomen beter is dan genezen, focussen dienstverleners in toenemende mate op preventie en sturing op inzetbaarheid.

De drie advieskantoren zijn voor de lancering van Arbo Werkt een partnership aangegaan met EVI Facilities. Deze dienstverlener biedt facilitering en ontzorging bij de oprichting van een eigen uitvoerende organisatie voor preventie en re-integratie.

De afgelopen maanden zijn gebruikt om het dienstenpakket van EVI binnen Arbo Werkt te implementeren.

Naast de ondernemer staan

Patrick Weertz (directeur Arbo Werkt) stelt de ambitie te hebben om met de arbodienst nadrukkelijk naast de ondernemer te staan bij de ontwikkeling, verfijning en uitvoering van beleid voor duurzame inzetbaarheid, preventie en re-integratie. “Onze betrokken casemanagers begeleiden zieke werknemers tijdens re-integratie én treden op als deskundige adviseurs die de ondernemer bij de hand nemen en ontzorgen.”

Gaston Merckelbagh (directeur Commercie & Innovatie binnen de EVI Groep): “Arbo Werkt maakt onderdeel uit van de gecertificeerde eenheid van EVI Facilities, die op steeds warmere belangstelling kan rekenen. We krijgen veel verzoeken om samen te werken, en niet alleen vanuit de assurantiebranche. Ons unieke plug & play-concept wekt ook veel interesse bij accountancyorganisaties en grote werkgevers. Een mooie stimulans om onze groeiambities en het niveau van onze dienstverlening verder op te schroeven.”

Op de foto:

  • Achterste rij: Marcel de Lange (KAM-coördinator en FG, EVI) en Daniëlle de Groot (Operationeel Directeur, EVI)
  • Voorste rij: Gaston Merckelbagh (directeur Commercie & Innovatie, EVI) en Patrick Weertz (directeur Arbo Werkt)

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.