Europese verzekeringsplicht honden

0

Een hond meenemen tijdens een vakantietrip vraagt om een stukje oplettendheid als het gaat om de aansprakelijkheid. Het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum (AIG) waarschuwt voor hoge boetes in Europa als een aansprakelijkheidsverzekering voor honden ontbreekt.

Volgens de vergelijkingssite en informatieplatform is een aansprakelijkheidsverzekering voor honden in steeds meer landen in Europa verplicht. “In Denenmarken en (grote gedeelten van) Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, geldt de verzekeringsplicht voor elk hondenras. In Frankrijk, Italië en Spanje is een aansprakelijkheidsverzekering voor ‘risico’ honden verplicht. Deze landen hebben een lijst opgesteld met gevaarlijke hondenrassen. Voldoe je niet aan deze plicht, dan kun je een boete tot wel 10.000 euro krijgen.”

Meer landen zullen volgen

Volgens AIG worden in verschillende landen wetsvoorstellen ingediend om een verzekeringsplicht voor gevaarlijke honden in te voeren. “Een wetsvoorstel van de liberale partij in Zweden sneuvelde maar nipt. Zoek dus goed uit of u uw trouwe viervoeter mee kunt nemen voor u op vakantie gaat.”

Bekijk het overzicht van alle landen en regio’s die een verzekeringsplicht voor honden hebben.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.