Allianz keert minimaal 500 euro per woekerpolis uit

0

Allianz heeft een akkoord bereikt met Vereniging Woekerpolis.nl, Consumentenclaim en Stichting Woekerpolisproces. De hoogte van de tegemoetkoming is voor elke polishouder anders en wordt individueel bepaald. Het betreft een ‘substantiële’ vergoeding van minimaal 500 euro per polis.

Partijen onderhandelden meer dan een jaar over de regeling. Het is de eerste tegemoetkomingsregeling die door de drie belangenorganisaties met een verzekeraar wordt gesloten. De regeling heeft betrekking op alle Allianz-polishouders die zijn aangesloten bij Vereniging Woekerpolis.nl, Consumentenclaim of Stichting Woekerpolisproces. De drie belangenorganisaties nemen de uitvoering van de regeling van Allianz over. De uitvoering van het akkoord zal naar verwachting nog zeker een half jaar in beslag nemen.

Historisch moment

Pieter Lijesen, voorzitter van Stichting Woekerpolisproces, is blij dat de regeling rekening houdt met de individuele omstandigheden van elke polishouder. “Mensen die meer schade hebben geleden, krijgen meer vergoed en zo moet het ook. Om na jaren knokken zo’n resultaat voor je achterban te bereiken, voelt geweldig.” Voorzitter Ab Flipse van de Vereniging Woekerpolis.nl spreekt van een historisch moment: “Het akkoord doet recht aan de schade die onze leden hebben geleden en staat in geen verhouding tot de magere compensatieregelingen uit het verleden.” Aanmelden bij de belangenorganisaties met polissen van Allianz is vanaf heden niet meer mogelijk.

Actief beleid voortzetten

Allianz is tevreden met de regeling. De verzekeraar blijft zich actief inzetten om zijn individuele polishouders met een beleggingsverzekering te helpen. “Waar het kan via hersteladvies, overstapmogelijkheden en door eventuele gegronde klachten op individuele basis op te lossen. Vanzelfsprekend blijft deze laatste mogelijkheid ook naar de toekomst open.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.