Dossierprijs op basis van correctheid

0

Levert u altijd snel complete en correcte dossiers aan? Dan ergert u zich vast aan het gegeven dat u meebetaalt aan de verwerking van incomplete dossiers die de geldverstrekker extra tijd en geld kosten. Met de introductie van het in eigen beheer ontwikkelde systeem FAST gaat FlexFront hierin verandering aanbrengen.

Het met FlexFront samenwerkend intermediair werkt vanaf 15 januari 2018 met FAST. De serviceprovider waardeert vanaf dat moment de dossierprijs op basis van kwaliteit, loyaliteit en snelheid. In een interview met InFinance zegt Gijs van Reeden, directeur Operations FlexFront Groep, hierover: “Op dit moment wordt ongeveer 50% van de doorlooptijd beïnvloed door het afkeuren en het opvragen van aanvullende dossierstukken. Daarom ligt in 2018 de focus op het verminderen van het aantal af te keuren dossierstukken.”

Adviseursportaal

De basis van FAST wordt gevormd door het Adviseursportaal. Hierin wordt realtime het kwaliteitspercentage bijgehouden op kantoor- en dossierniveau. Een intermediair krijgt hierbij onder meer een top-3 te zien van zijn meest afgekeurde dossierstukken. Een ingenieuze reeks infotorials ondersteunen hem vervolgens om deze stukken in de toekomst goed aan te leveren. FAST laat de gebruiker bijvoorbeeld zien aan welke voorwaarden een document per geldverstrekker moet voldoen. Dat voorkomt afgekeurde stukken vanwege vorm of inhoud.

Forse korting

Een efficiënt acceptatieproces is volgens de filosofie van FlexFront gebouwd op drie belangrijke pijlers: correcte documentaanlevering, loyale samenwerking per geldverstrekker/specialistenteam en een korte doorlooptijd. De adviseur die deze drie pijlers effectief inzet bespaart zichzelf en FlexFront tijd en kosten in het acceptatieproces, zo is de redenatie. Daarom vertaalt dit efficiëntievoordeel zich bij FlexFront in een oplopende korting op de dossierprijs.

Lees het hele interview met Gijs van Reeden over FAST, het Adviseursportaal en het nog te introduceren Consumentenportaal, in de nieuwe eInFinance.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.