Zwitserleven verzorgt opnieuw PensioenAvond

0

Tijdens de Pensioen 3-daagse (6 tot en met 8 november) organiseert Zwitserleven opnieuw twee PensioenAvonden, speciaal gericht op aankomende pensioengerechtigden. Experts vertellen daar meer over het komende pensioen en wat voor veranderingen dit met zich meebrengt.

Dit jaar organiseert Zwitserleven twee PensioenAvonden; één in Amstelveen en één in Nieuwegein. Op de avonden komen de volgende vragen aan bod: Hoeveel pensioen ontvang ik straks? Wat betekent de verschuiving van de AOW-leeftijd voor mijn pensioen? Welke keuzes moet en kan ik maken bij de aankoop van pensioen? Wat zijn de gevolgen voor mij van de verhoging van de pensioenleeftijd naar 68 jaar?

Pensioen elders aankopen

Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven, wil één onderwerp alvast uitlichten: “Veel Nederlanders weten namelijk niet dat zij met hun opgebouwde pensioenkapitaal ook elders hun pensioen kunnen aankopen. Het merendeel koopt zijn pensioen meestal ‘gewoon’ aan bij de verzekeraar waar het pensioen is opgebouwd. Dit terwijl het aankopen bij een andere verzekeraar kan leiden tot een stuk hoger pensioen. Het verschil kan in bepaalde gevallen oplopen tot wel 9%. Daardoor lopen pensioengerechtigden maandelijks soms wel tientallen euro’s mis. Belangrijk om te weten; we geven op de PensioenAvonden uitgebreide informatie, geen advies. Voor advies verwijzen wij door naar de onafhankelijke adviseur.”

Chris Zegers en Sanne Wevers

Ook Zwitserleven-boegbeeld Chris Zegers wordt weer van stal gehaald tijdens de PensioenAvond. Vanuit zijn achtergrond als econoom geeft Chris een lezing over het creëren van kansen en denken in mogelijkheden, gebaseerd op zijn ambitie om niet zozeer een succesvolle carrière te hebben als wel een rijk leven aan ervaringen en herinneringen. Chris Zegers sluit de PensioenAvond af op 8 november in Amstelveen.

Naast Chris Zegers geeft dit jaar ook Sanne Wevers een presentatie tijdens de PensioenAvond. De olympisch turnkampioene staat stil bij haar eigen toekomstplanning. Welke offers moet zij maken om haar ambitie te realiseren? Wat moet zij allemaal doen en laten om in de nabije toekomst weer te kunnen schitteren op de olympische zomerspelen van 2020? Sanne Wevers sluit de PensioenAvond af op 6 november, in Theater De Kom in Nieuwegein.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.