Pensioenfonds Zorg en Welzijn investeert in zorgwoningen

0

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) investeert in de realisatie van 340 zorgwoningen en diverse voorzieningen op het terrein van De Trappenberg in Huizen.

De financiering komt uit de 250 miljoen euro die PFZW vorig jaar heeft gecommitteerd aan het Amvest Living & Care Fund. In totaal heeft PFZW nu 500 miljoen euro belegd in dit zorgfonds.

De Trappenberg biedt plaats aan verschillende doelgroepen. Senioren met een lichte tot middelzware zorgvraag kunnen er zelfstandig leven in de woonzorgappartementen, maar ook mensen met dementie die volledige zorg nodig hebben. De woningen zijn levensloopbestendig ontworpen, wat de doorstroming op de woningmarkt bevordert.

Het project wordt gerealiseerd door Waterland RE en Amvest, de woningontwikkelaar en -beheerder die PFZW en Aegon in 1997 samen zijn gestart. Alle woningen worden eigendom van het Amvest Living & Care Fund, eveneens een joint venture tussen PFZW en Aegon.

De eerste woningen en zorgfuncties worden begin 2026 opgeleverd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.