Overheidscampagne over doorwerken na AOW

0

“Werknemers die na de AOW willen doorwerken zijn enorm waardevol,” vindt minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het ministerie start daarom vandaag met een voorlichtingscampagne om werkgevers aan te sporen het gesprek over doorwerken na de AOW aan te gaan.

Maar liefst één op de tien werknemers in Nederland is zestig jaar of ouder en zal binnen nu en zeven jaar met pensioen gaan. Daarmee verliest Nederland een waardevolle groep werknemers in een zeer krappe arbeidsmarkt, vindt het ministerie. Om werkgevers aan te sporen het gesprek over doorwerken na de AOW aan te gaan, start vandaag de campagne ‘Sommige werknemers zijn niet te stoppen’.

Bijna helft AOW’ers wil doorwerken

Uit onderzoek blijkt dat vier op de tien AOW’ers wel weer betaald willen werken. “Voor werkgevers die verder kijken dan de AOW-leeftijd is een groep van 200.000 ervaren werknemers beschikbaar die in deeltijd zou willen werken. In deze krappe arbeidsmarkt is het daarom belangrijk om met gemotiveerde werknemers in gesprek te gaan over langer doorwerken. Zo behouden bedrijven kennis en ervaring. En hoeven zij misschien minder nieuwe medewerkers te werven. Ook zijn er andere voordelen. Zo zijn de werkgeverslasten lager en de verplichtingen voor doorbetaling bij ziekte minder zwaar”, aldus het ministerie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.