Lidmaatschap BrightPensioen in 2024 fiscaal aftrekbaar

0

BrightPensioen gaat het vaste jaarlijkse lidmaatschap van 210 euro in 2024 fiscaal vriendelijk via de inleg verrekenen. Doordat recentelijk de jaarruimte voor lijfrente flink is vergroot, kan BrightPensioen dit nu doen.

“We kregen in het verleden wel vaker de vraag waarom we het lidmaatschap niet fiscaal vriendelijk via de inleg verrekenden”, aldus Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen. “Dat deden we tot nu toe nog niet omdat je daardoor 210 euro per jaar minder aan pensioen zou kunnen opbouwen. Het lidmaatschap zou immers ten koste gaan van je – toch al beperkte – jaarruimte van 13,3%. En dat zou op pensioendatum fors minder opleveren. De meeste van onze leden gebruikten die jaarruimte volledig.”

Nu de jaarruimte van 13,3% naar 30% is gegaan zal vrijwel niemand deze ruimte elk jaar maximaal gaan benutten, denkt Zonneveld. “En dan wordt het wél interessant om het lidmaatschap via de inleg te verrekenen, zodat deze ook fiscaal vriendelijk is. Dan kost het lidmaatschap je netto tot wel 49,5% minder. Uiteraard afhankelijk van in welke belastingschaal jouw inkomen valt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.