Dela stopt 100 miljoen in zorgvastgoedfonds Achmea

0

Coöperatie Dela investeert 100 miljoen euro in het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het zorgvastgoedfonds investeert daarmee in nieuwe beleggingen in woon-zorgcomplexen.

“Een investering in Nederlands zorgvastgoed past heel goed bij Dela”, zegt Frank Eizinga, CIO van Dela. “Zo investeren we met maatschappelijke waarde in de achtertuin van het grootste deel van onze leden.”

Namens de participanten in het ADHCPF heeft Syntrus Achmea de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in onder meer nieuwe complexen, waar levensloopbestendige woningen worden gecombineerd met zorg in de directe nabijheid en waar actief wordt gewerkt aan een gemeenschap en het verminderen van eenzaamheid. Met Zilveren Kruis, eveneens onderdeel van Achmea, maakt Syntrus Achmea zich hard voor de realisatie van ten minste 450.000 levensloopbestendige woningen tot 2040 om de sterk groeiende groep 65-plussers een gezond en passend thuis te bieden.

Syntrus Achmea investeert al meer dan tien jaar in zorgvastgoed. Met een portefeuille van ruim 700 miljoen euro is het ADHCPF het grootste fonds in Nederland gericht op zorgvastgoed voor institutionele beleggers.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.