Zakelijk sim only: waar moet je op letten? 

0

Je bent ondernemer en op zoek naar een nieuw telefoonabonnement. Inmiddels overweeg je om een zakelijk sim only abonnement af te sluiten. Hier komt echter nogal wat bij kijken. Want hoewel een zakelijk abonnement wel degelijk voordelen heeft ten opzichte van een particulier abonnement, kunnen er soms ook wel de nodige nadelen aan kleven. Bovendien is er veel om rekening mee te houden, zodat je er zeker van kunt zijn dat je de juiste keuze hebt gemaakt. 

Wil jij dus zakelijk sim only afsluiten? Maar er wel zeker van zijn dat je dit op de juiste manier doet? In dit artikel vertellen we je precies waar je op moet letten om het abonnement te kiezen dat bij jou past.

Zet je het abonnement op naam van de zaak of niet?

Als zzp’er is het zowel mogelijk om je privégegevens als de naam van de zaak op te geven bij het afsluiten van een abonnement. Dat biedt voordelen, want hierdoor is het mogelijk om zowel een keuze uit privé- als zakelijke abonnementen te maken. Toch is het ook goed om te weten dat dit belastingtechnisch weinig uitmaakt. Het maakt voor de belasting niet uit op welke naam de factuur staat, zolang de adresgegevens van de ondernemer maar kloppen.

Maar waarom ervoor kiezen om de factuur op naam van de zaak te zetten? Dit komt vooral doordat dit bij veel providers toch enkele speciale voordelen oplevert. Zo kun je met een zakelijk abonnement ook een zakelijk portaal gebruiken om je telefoonzaken beter te regelen. Zo ben je bijvoorbeeld in staat om ook de abonnementen van eventuele medewerkers te beheren, zodat je niet voor iedereen een los nummer nodig hebt.

Wist je dat je met een zakelijk telefoonabonnement ook nog betere en snellere service mag verwachten? Uiteraard streven providers er altijd naar om bij problemen snel te helpen. Zowel bij particulieren als ondernemers. Ze weten echter ook dat bereikbaarheid voor ondernemers nog belangrijker is en het ze geld kan kosten als een probleem niet snel verholpen wordt. Daarom geldt bij zakelijke abonnementen dat storingen binnen 24 uur verholpen moeten worden en is de klantenservice altijd bereikbaar.

Houd rekening met de looptijd

Bij het afsluiten van een zakelijk sim only abonnement is het goed om te weten dat sim only contracten vaak erg flexibel zijn. Dat is ook logisch, want je hoeft nu geen toestel af te betalen. Gezien je enkel abonnementskosten betaalt, zou je dan ook binnen de kortste keren weer kunnen opstappen. Bij sommige sim only abonnementen is het zelfs mogelijk om maandelijks op te zeggen!

Dat klinkt fantastisch, maar houd er wel rekening mee dat dit veel extra kosten met zich meebrengt. Voor flexibiliteit betaal je. Hoe langer de looptijd, hoe voordeliger het abonnement zal zijn. Wil je dus geld besparen? Kies dan voor een zo lang mogelijke looptijd.

Controleer de dekking van jouw provider

Het komt tegenwoordig nog maar nauwelijks voor, maar toch zien we het weleens gebeuren. Dat jouw provider net geen goed contact kan maken met de locatie van je werk. Het zal je maar gebeuren dat je juist op kantoor geen bereik hebt. Controleer daarom van tevoren de dekking van jouw provider, zodat je zeker weet dat de locatie geen problemen oplevert.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.