Welke kosten worden wel en niet gedekt bij een ongevallenverzekering

0

Het kan altijd gebeuren: een (bedrijfs)ongeval. Je hoopt als ondernemer natuurlijk dat het je niet overkomt, maar je kunt het niet geheel voorkomen. Een ongeval gaat vaak gepaard met kosten en die kunnen hoog oplopen. Als ondernemer doe je er daarom verstandig aan je te verdiepen in een ongevallenverzekering. Maar welke kosten worden wel en niet gedekt bij een ongevallenverzekering?

Iedere ondernemer of zzp’er kan een ongevallenverzekering afsluiten. De ene ondernemer heeft er waarschijnlijk wel meer baat bij dan de ander. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen met risicovolle beroepen, zoals in de bouw of industrie. Hoe groter het risico, hoe beter je eraan doet je tegen dergelijke situaties in te dekken met een verzekering.

Met een ongevallenverzekering van Knab ontvang je een eenmalige uitkering voor de (letsel)schade die is ontstaan bij een ongeval, zowel in zakelijke als privé situaties. Bij het afsluiten van je verzekering wordt het verzekerde bedrag vastgesteld. Dit bedrag  wordt, afhankelijk van de schade die je oploopt bij het ongeval, (deels) uitgekeerd. Hoe ernstiger de schade, hoe hoger de uitkering.

Wat is wel en niet gedekt?

Een ongevallenverzekering keert enkel uit als je (letsel)schade oploopt. Voorbeelden van dit soort situaties zijn onder meer een auto-ongeluk op vakantie, een val onder werktijd of thuis, waarbij je blijvend letsel oploopt. Zolang je in Nederland woont, vallen ook ongelukken in het buitenland binnen je dekking.

Je bent echter niet verzekerd als je zelf een deel van het risico veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan letselschade die ontstaat bij een verkeersongeluk door met alcohol op de fiets te stappen, deelname aan vechtpartijen of het beoefenen van gevaarlijke sporten.

AOV als aanvulling op de ongevallenverzekering

Heb je het gevoel dat een ongevallenverzekering je onvoldoende zekerheid biedt en wil je ook een dekking bij langdurige ziekte? In dat geval kan een AOV een geschikte aanvulling bieden op de eenmalige uitkering van de ongevallenverzekering. Met de AOV ontvang je bij arbeidsongeschiktheid een maandelijks bedrag voor de inkomsten die je misloopt.

De verzekering biedt dus maandelijkse inkomsten, naar rato van hoe arbeidsongeschikt je bent. Wordt je door een arts voor 60% arbeidsongeschikt verklaard, dan ontvang je over 60% van je voormalige maandinkomen een uitkering. Let wel: met deze maandelijkse uitkering ontvang je nooit evenveel inkomen als toen je nog niet arbeidsongeschikt was. Ook is een AOV vaak best prijzig.

Een goed en betaalbaar alternatief voor de AOV is Knab Crowdsurance. Dit is geen verzekering, maar een financieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid. Je betaalt hierdoor geen premie. In plaats daarvan doneer je rechtstreeks aan een andere ondernemer die het écht nodig heeft. Bij Knab Crowdsurance ontvang je maximaal twee jaar donaties. Meer informatie over de voorwaarden lees je op de website van Knab.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Advertorial

Bovenstaande advertorial geeft u actuele informatie over een product of dienst. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder, maar kan hiervoor geen verantwoordelijkheid nemen.