Welke bedrijfsfinanciering kies je financiële professional?

0

De sector financiële dienstverlening kende de afgelopen jaren een groeiende aantal bedrijfsovernames. Ben jij actief als financiële professional en heb je interesse om je onderneming te laten groeien? De extra financiële middelen die hiervoor nodig zijn kun je regelen met een bedrijfsfinanciering. Hierbij bestaat onder andere de keuze tussen een zakelijke lening, of een zakelijk krediet. Maar in welk geval is het nu het beste om de ene of de andere optie te kiezen?

In deze gevallen kies je voor een zakelijke lening

Wil je een ander bedrijf overnemen? Internationaal gaan opereren? Een ander bedrijfspand betrekken vanwege de ruimte of de locatie? Of heb voor de aanschaf van dure hardware of software vanwege een groei van het aantal medewerkers extra zakelijk vermogen nodig? Oftewel: gaat het om een grote investering die je een keer doet? In die gevallen is een zakelijke lening waarschijnlijk de meest geschikte vorm van bedrijfsfinanciering.

Bij een zakelijke lening maakt een geldverstrekker eenmalig een bepaald bedrag over naar je rekening. Maandelijks betaal je hiervoor een vast bedrag voor. Dit bestaat gedeeltelijk uit rente en deels uit aflossing van de lening. Je weet precies waar je aan toe bent door de vaste maandtermijnen en een vaststaande looptijd.

In deze gevallen kies je voor een zakelijk krediet

Voorzie je tijdelijk een liquiditeitsprobleem? Wil je je onderneming laten groeien door met behulp van marketing de naamsbekendheid te vergroten? Ben je op zoek naar werkkapitaalfinanciering, bijvoorbeeld om meer medewerkers of externe hulpkrachten in te kunnen huren, tijdelijk of permanent? Of wil je gewoon graag extra geld achter de hand hebben om in te kunnen spelen op ontstane kansen? Dan is het waarschijnlijk het beste om te kiezen voor een zakelijk krediet.

Dit type bedrijfsfinanciering biedt vooral flexibiliteit. Op een aparte rekening staat een afgesproken bedrag. Hiervan kun je naar wens geld opnemen. Alleen over het opgenomen bedrag hoef je rente te betalen. Neem je geld op, dan betaal je maandelijks een bepaald percentage hiervan terug. Dit kun je echter daarna wel weer opnieuw opnemen als dat nodig is. Wil je meer aflossen dan de automatische terugbetaling? Met een zakelijk krediet bij Floryn is dat geen probleem, en wordt er geen boete hiervoor gerekend.

Belangrijk: een goede onderbouwing bij een lening- of kredietaanvraag

Een goede voorbereiding van een lening- of kredietaanvraag is essentieel. Zo kan niet alleen je aanvraag sneller behandeld worden, maar vergroot je ook de kans op goedkeuring. Zorg ervoor dat je zowel uitgebreide informatie verschaft over de financiële situatie van de onderneming als het doel en de verwachte opbrengsten van de investering. Zo kunnen geldverstrekkers sneller en eenvoudiger een risico-inschatting te maken. Bij Floryn kun je bijvoorbeeld gemakkelijk en snel jouw bankafschriften online uploaden en krijg je binnen 24 uur antwoord op jouw aanvraag. Weer een stap dichter bij jouw ambities!

Deze content is tot stand gekomen in samenwerking met Floryn.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Advertorial

Bovenstaande advertorial geeft u actuele informatie over een product of dienst. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder, maar kan hiervoor geen verantwoordelijkheid nemen.