Wat kun je verwachten van bitcoin in 2021?

0

De bitcoin koers hangt nauw samen met de economie, de aandelenmarkten, de dollar en natuurlijk de impact van het coronavirus op de wereld.

Hoe je het ook wendt of keert, het coronavirus heeft een grote impact op ieders leven, en zeker ook op de economie.

Toen in maart 2020 in vrijwel alle landen de economie op slot ging daalden de koersen hard. Aandelen zakten als een pudding in elkaar, goud verloor waarde en opties op olie waren zelfs even negatief geprijsd. Bitcoin kon de dans niet ontspringen en viel binnen een paar dagen van 8.000 naar 4.600 euro.

Inmiddels wordt bitcoin voor bijna 14.000 euro verhandeld, en de verwachting van veel analisten is dat de rek er nog lang niet uit is. Deze analisten hebben makkelijk werk, ze kijken naar wat de grote spelers doen.

Na de coronacrash steeg de bitcoin koers ontzettend hard. Als je de koersstijging naast een analyse van het zoekvolume op het woord bitcoin op Google legt, dan zie je dat het zoekvolume achterblijft. In het verleden steeg het zoekvolume op Google naar bitcoin als de koers grote bewegingen maakt.

Maar als de koerstijging van 4.600 naar 14.000 euro niet door consumenten komt, hoe dan wel? Terug naar die analisten en hun makkelijke werk. Veel bitcoins zijn in 2020 opgekocht door beursgenoteerde bedrijven.

In de zomer werd bekend dat het Amerikaanse softwarebedrijf MicroStrategy 450 miljoen dollar van hun kasreserves hebben omgezet naar bitcoin. Eigenaar Michael Saylor heeft op persoonlijke titel toegegeven zelf ook 175 miljoen dollar aan bitcoin te hebben uitgegeven. Saylor zegt dat bitcoin het beste financiële onderpand ter wereld is en niet is te vergelijken met goud of andere grondstoffen. Daarom wil hij dat zijn bedrijf de bitcoins de komende 100 jaar niet verkoopt.

Ook maakt hij de vergelijking met geld en goud door te stellen dat als je overheidsgeld 100 jaar vasthoudt, deze 99% van zijn waarde verliest. Met goud verlies je op zijn best 85%. Door de gegarandeerde schaarste van bitcoin zal de cryptomunt zijn waarde niet verliezen.

Diezelfde redenatie volgt ook het bedrijf Square van Jack Dorsey. Wellicht ken je die naam, hij is ook de directeur van Twitter. Square is een Amerikaans betaalbedrijf, vergelijkbaar met Klarna of iDEAL en biedt de mogelijkheid om bitcoin te kopen. Maar het bedrijf kocht voor 42 miljoen euro aan bitcoin voor zichzelf, niet voor hun klanten.

Daarnaast zijn er een paar Wall Street legendes uit de kast gekomen met hun voorliefde voor bitcoin. De grootste verrassing kwam van miljardair Stanley Druckenmiller. Tijdens een  interview over de impact van Biden op de economie, begon hij uit het niets over bitcoin. Hij zei: ‘Ik bezit veel meer keer goud dan dat ik bitcoin bezit, maar eerlijk gezegd, als mijn inzet in goud goed uitpakt, zal mijn inzet in bitcoin waarschijnlijk nog beter uitpakken omdat het schaarser is.’

Een andere mooie ontwikkeling is dat PayPal bitcoin wil aanbieden aan al zijn klanten in 2021. Dat zijn in potentie 350 miljoen nieuwe bitcoin gebruikers. Ook kunnen alle 26 miljoen winkels die aangesloten zijn op PayPal vanaf 2021 bitcoins accepteren.

Dit zijn allemaal redenen waarom analisten verwachten dat bitcoin ook in 2021 blijft stijgen. En als bitcoin eenmaal over die magische grens van 20.000 dollar is, de hoogste koers tot nu toe, dan komen media woorden te kort om bitcoin te omschrijven.

En het zoekvolume op Google? Consumenten lezen het nieuws van diezelfde media en zullen in groten getale op Google zoeken naar bitcoin.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.