Wat is een crypto wallet? En heb je deze écht nodig?

0

Steeds meer beleggers raken geïnteresseerd in handelen met cryptocurrency. Dit is iets wat de afgelopen jaren erg in opkomst is gekomen. We kennen allemaal de succesverhalen van mensen die hier ‘slapend rijk’ mee zijn geworden. De realiteit is natuurlijk meestal anders. Succesvol handelen met cryptocurrency vraagt om voldoende kennis en ervaring. Dit vraagt niet alleen om de nodige research, maar ook het kennen van begrippen die bij handelen met cryptocurrencies vaak worden gebruikt. Zo ook de altijd belangrijke crypto wallet. Maar wat is dat precies? En heb je deze écht nodig?

Een virtuele portemonnee

Wie handelt met cryptocurrencies zal altijd een crypto wallet nodig hebben. Dit is noodzakelijk om je cryptomunten in te bewaren en eventueel door te verhandelen naar anderen. Zie het als sleutels die toegang geven tot jouw kluis. Je kunt een crypto wallet het beste vergelijken met een virtuele bankrekening. Alleen dan met cryptomunten als valuta. Je slaat ze hier op en kunt ze eventueel ook naar andere mensen verzenden. Het doen van zogenaamde Crypto exchanges.

Natuurlijk hebben we het over cryptomunten, maar dit zijn geen fysieke munten die daadwerkelijk in een kluis moeten worden opgeslagen en worden beveiligd. Het gaat om de sleutels die toegang geven tot jouw cryptocurrencies. Deze bewaar je in je crypto wallet.

Verschillende soorten

Wanneer je op zoek gaat naar de juiste crypto wallet, beschik je over verschillende keuzes. Er bestaan crypto wallets die als app op de telefoon kunnen worden geplaatst, maar ook zogenaamde fysieke wallets die in de vorm van een apparaat worden geleverd. De wallets werken allemaal hetzelfde. Ze beschermen de digitale sleutels die toegang geven tot jouw cryptomunten.

  • Een hardware wallet is een extern apparaat wat wordt geleverd om jouw cryptomunten te beveiligen. De hardware wallet moet verbinding maken met de laptop, tablet of smartphone voordat deze gebruikt kan worden. Enkel met deze apparaten kan de verbinding worden bewerkstelligd. Dit zorgt tegelijkertijd voor meer bescherming. Zelfs als het apparaat in verkeerde handen terecht komt, kunnen zij niet bij jouw cryptomunten komen zonder de bijbehorende apparatuur.
  • Een software wallet is een app die op de smartphone, tablet of computer wordt geïnstalleerd. Het voordeel van een dergelijke app is dat het handelen via cryptocurrencies veel soepeler verloopt. Je kunt eenvoudig digitale munten versturen of ontvangen, omdat je de hardware niet eerst op je apparaat moet aansluiten. Dit is met name een goede keuze voor mensen die zeer actief zijn in de wereld van crypto en hier ook actief mee betalen.

Is een crypto wallet echt noodzakelijk?

Indien je start in de wereld van cryptocurrency kan je niet om een crypto wallet heen. Deze heb je echt nodig. Iedereen heeft iets nodig om zijn of haar geld in te bewaren. Dat geldt voor je pinpasjes, contant geld, maar dus ook voor cryptomunten. Dit is een veilige plek waar je jouw digitale valuta in op kunt slaan. Kunt gebruiken om mee te betalen of om digitale munten mee uit te wisselen. Een crypto wallet mag dus echt niet ontbreken wanneer je in deze wereld van start gaat.

Ben je benieuwd hoeveel jouw crypto wallet momenteel waard is? Dan kun je de wisselkoers omrekenen via eenvoudige online tools. Zo weet je precies wat jouw crypto munten momenteel waard zijn en hoeveel dit je al opgeleverd heeft. Hiermee geniet je van meer inzicht in jouw huidige crypto wallet.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.