Wat als ik eerder in Bitcoin had geïnvesteerd: Ontdek het met de crypto calculator

0

Wat als ik eerder in Bitcoin had geïnvesteerd? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen als ze zien hoe de prijs van Bitcoin blijft stijgen. Nu we bijna $60.000 per munt hebben, is het moeilijk om niet te wensen dat u er een paar had gekocht toen het nog maar een paar centen per dollar was. Maar stel dat u vroeg geïnvesteerd had – hoeveel zou die investering nu waard zijn?

Wat is Bitcoin

Bitcoin is een digitale munteenheid en betaalsysteem – bekend als cryptocurrency. Transacties met bitcoin zijn veilig, onomkeerbaar, en bevatten geen persoonlijke informatie van de gebruiker. Net als andere vormen van contant geld zoals goud of andere edele metalen (d.w.z. niemand kan zien of je iets illegaals hebt gekocht).

Het is gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet wordt gecontroleerd door een enkele organisatie of overheid. Er zullen ooit maar 21 miljoen bitcoins in omloop zijn en naar verwachting zal dat aantal rond het jaar 2040 bereikt worden. Dit maakt het een uitstekende opslagplaats van waarde, omdat de prijs de neiging heeft om in de loop van de tijd te stijgen in plaats van te dalen zoals fiat valuta’s/geld doen.

De voordelen van beleggen in Bitcoin opgesomd

De voordelen van investeren in Bitcoin zijn enorm – vooral gezien het feit dat de prijs alleen al dit jaar met duizenden dollars is gestegen. Het is gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet wordt gecontroleerd door een enkele organisatie of overheid; er zullen ooit slechts 21 miljoen bitcoins in omloop zijn (net als goud); transacties met bitcoin zijn veilig (in tegenstelling tot creditcards), onomkeerbaar; er is geen persoonlijke informatie nodig voor elke transactie; vrij van inflatie/deflatie, omdat de waarde de neiging heeft om te stijgen in de tijd in plaats van te dalen zoals fiat munteenheden doen.

Wat de is Crypto Calculator tijdmachine?

Met de crypto calculator kan iedereen met een webbrowser en een internetverbinding uitrekenen hoeveel hij nu waard zou zijn als hij Bitcoin had gekocht op een bepaald moment in de geschiedenis – en dat alles met slechts twee muisklikken. Stel bijvoorbeeld dat ik 500 dollar had gestoken in het kopen van Bitcoins in 2012, toen ze ongeveer ~$13 per stuk waren… hoeveel BTC zou ik nu kunnen kopen met datzelfde bedrag aan geld? Met CCTM, kan men historische prijzen gebruiken van Bitcoin (die we uit gerenommeerde bronnen zoals Coindesk en Coinbase hebben gehaald) om te schatten hoeveel ze nu waard zouden zijn. Dit is een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die een beter inzicht wil krijgen in wat de potentiële winst had kunnen zijn als u Bitcoin had gekocht op een willekeurig moment in de geschiedenis! De Crypto Calculator tijdmachine kan deze vraag en meer beantwoorden door gebruik te maken van historische prijzen en deze om te zetten in BTC/USD koersen.

Ga naar de crypto calculator van Cryptostart.nl

Hoe je kunt beginnen met beleggen in Bitcoin?

Er zijn een aantal manieren waarop u Bitcoin kunt kopen, maar de gemakkelijkste manier is om een online cryptocurrency exchange te gebruiken. Hier is een lijst van een aantal populaire beurzen: BTC Markets Coinbase Bitfinex Cexio Kraken.

Eenmaal gekocht, heb je een veilige plek nodig om het op te slaan – in wat bekend staat als een “portemonnee”. Een optie hiervoor zou het gebruik van hun app van Google Play of Apple Store zijn. Maar er zijn ook andere opties, zoals Exodus Jaxx KeepKey Ledger Nano Trezor Tails. Misschien heeft u ook al eens gehoord over bitcoin-mijnbouw, waarbij u complexe wiskundige vergelijkingen (bekend als puzzels) oplost met uw computer hardware. De beloning? Bitcoins die in omloop worden gebracht! Hierdoor kunnen mensen overal worden beloond voor het verifiëren van transacties op de blockchain. Het is echter niet aan te raden om dit te proberen tenzij je een aparte computer hebt die speciaal gebouwd is om deze puzzels op te lossen!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Advertorial

Bovenstaande advertorial geeft u actuele informatie over een product of dienst. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder, maar kan hiervoor geen verantwoordelijkheid nemen.