Waarom Linux containers voor CIO’s zo belangrijk zijn

0

Tot een paar jaar geleden werden Linux containers niet of nauwelijks gebruikt binnen organisaties. In de afgelopen jaren is die trend veranderd!

Steeds meer CIO’s kiezen voor het gebruik van deze Linux containers om de balans te houden tussen de business en de techniek daarachter. Aan de ene kant moet de techniek zich kunnen blijven ontwikkelen. Aan de andere kant mag het de business niet negatief beïnvloeden. Met Linux containers draagt een CIO niet alleen bij aan de vooruitgang van organisaties, maar ook aan de stabiliteit hiervan. Niet voor niets raadt Gartner aan het gebruik van deze Linux containers te overwegen als CIO.

In dit artikel zoomen we in op hetgeen deze Linux containers voor organisaties kunnen betekenen. Binnen welke context gebruikt men deze containers? Hoe draagt het bij aan een stabiele organisatie?

Kies voor een agile manier van werken

In de meeste projectteams is het gebruik van de watervalmethode verleden tijd. Bedrijven kiezen voor een agile manier van werken. Korte sprints, snelle resultaten en de mogelijkheid om in een vroeg stadium in te grijpen zijn kenmerken die agile omschrijven. Het gebruik van Linux containers sluit aan op deze trend. Met Linux containers is het mogelijk om nieuwe applicaties of ontwikkelingen los van de rest van het IT landschap op te bouwen.

Waar het gros van de applicaties in container X draait, bouwt een organisatie de nieuwe applicatie op in container Y. Op deze manier zal het nieuwe project draaiende producten op geen enkele wijze beïnvloeden. Pas op het moment dat men volledig tevreden is over het project, zal deze gekoppeld worden aan bestaande systemen.

Isoleer kleine programma’s in een container

Niet alleen bij het bouwen van nieuwe applicaties is het gebruik van deze Linux containers als webhosting een goed idee. Denk ook aan een situatie, waarbij een applicatie los van de overige applicaties in een landschap gebruikt moet kunnen worden. Het gaat hierbij om applicaties die bedoeld zijn voor externe gebruikers. Op het moment dat de belasting van deze applicaties toeneemt, mag dit geen negatieve invloed hebben op interne applicaties. Denk aan applicaties die plotseling trager worden, of helemaal niet meer lijken te werken.

Naast het gebruik van Linux containers speelt ook API management hierbij een belangrijke rol. Veel externe gebruikers zullen zo’n applicatie immers aanroepen middels een API. Door strenge policies op het gebruik van API’s in te stellen is de kans op een onnodig grote belasting kleiner.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.