Waarom laadpalen de toekomst zijn van je bedrijf

0

Verduurzaming is één van de grootste uitdagingen van deze generatie. De transitie naar een emissievrije wereld is in volle gang, wat invloed heeft op iedereen. Dit zien we onder andere terug in de enorme stijging van de verkoop van elektrische auto’s. Zo is 30% van de auto’s die vorig jaar gekocht deels elektrisch.

Lees ook: Nederlander kiest vaker voor de groene optie

In een tijd waarin elektrisch rijden steeds meer de norm wordt, is het gunstig om deze trend toe te passen in je bedrijf door het plaatsen van een zakelijke laadpaal. De voordelen hiervan lichten we toe in dit artikel.

Toekomstgericht

Met politieke plannen en invloeden op zowel nationaal als mondiaal niveau wordt het steeds belangrijker voor bedrijven om zich te richten op duurzaamheid. De druk van de overheid wordt alsmaar groter, de regels worden strenger en de kosten van grijze energie stijgen. Door op tijd te beginnen met verduurzaming wordt je bedrijf voorbereid op toekomst en kunnen kosten bespaard worden.

Service

Door de sterke toename van elektrische voertuigen stijgt natuurlijk de behoefte aan openbare laadpalen mee. Hierdoor wordt het als bedrijf haast een must om dit aan te bieden voor je werknemers en klanten. Naast de standaard laadpalen die met name geschikt zijn voor personen die voor langere tijd op locatie zijn, is er ook een interessante oplossing voor bezoekers die slechts voor korte duur op kantoor zijn: de auto snellader. Met een snellader kan de auto vaak binnen een half uur volledig opgeladen zijn. Een belangrijke toevoeging hieraan is dat je bedrijf niet zelf voor de kosten van andermans energieverbruik opdraait: de bezoeker maakt gebruik van een laadpas die verrekent wat de gebruiker moet betalen. Doordat je als uitbater van een openbare laadpaal zelf de tarieven kunt instellen, kan er zelfs nog winst worden gemaakt!

Fiscale voordelen

Buiten de directe inkomsten die je bedrijf kan halen uit het beschikbaar stellen van laadpalen, zijn er ook nog enkele extra fiscale voordelen als je een laadpaal zakelijk wilt aanschaffen. Zo kan er bij aanschaf van een zakelijke laadpaal gebruik worden gemaakt van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) van 36%. Daarnaast is de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VamiL) toepasbaar, waarbij je door de investering op een willekeurig moment te laten afschrijven de fiscale winst te verminderen en zo belastingvoordeel kunt creëren. Ook is het mogelijk om de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) toe te passen, wat voor een extra aftrekpost van maximaal 28% kan zorgen.

Imago

In de huidige maatschappij, waarin men veel bezig is met duurzaamheid, kan het bezitten van laadpalen bijdragen aan een positieve uitstraling en merkreputatie. Je bedrijf laat zien bezig te zijn met milieubewustheid en verduurzaming. Dit laat niet alleen een positieve indruk achter aan klanten, maar maakt het ook extra aantrekkelijk voor potentiële werknemers om bij jouw bedrijf te komen werken.

Al met al kan je bedrijf met de aanschaf van laadpalen grote stappen maken op gebied van duurzaamheid, kosten besparen en zijn imago verbeteren. Door nu in te stappen kan er bovendien een concurrentievoordeel worden behaald ten opzichte van de late adopters.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.