Top 3 manieren voor een hoger rendement over je spaargeld los van je bank

0

Nog altijd staat de rente die een bank je biedt bijzonder laag. Hoewel dit in sommige gevallen voordelen biedt, denk aan de mogelijkheid tot het afsluiten van een goedkope hypotheek, zullen veel mensen er voornamelijk hinder van ondervinden.

Terwijl het dagelijks leven duurder wordt, levert spaargeld niets tot zeer weinig op. Daar komt bij dat er bij hogere vermogens zelfs een negatieve rente in rekening wordt gebracht. Wat kun je nog doen om een hoger rendement te behalen over je spaargeld? Heb je een beleggingsrekening openen bijvoorbeeld al eens overwogen? Ook investeringen in digitale valuta wordt door meer mensen overwegen. In dit artikel vind je een aantal tips!

#1: beleggen bij een betrouwbare online broker

Mensen beginnen op steeds jongere leeftijd met beleggen. Mede door het feit, dat beleggen toegankelijker is geworden. We doen dit vaak niet meer bij onze bank, maar via een app op de telefoon of bijvoorbeeld bij een online broker. De mogelijkheden zijn hier uitgebreid, een account is snel geopend en je kunt vaak dezelfde dag nog aan de slag! Vooraf de beste brokers vergelijken helpt je bij het maken van een keuze, wanneer je op zoek bent naar een geschikte online broker.

Het is sterk aan te raden om altijd een cursus te volgen, voordat je daadwerkelijk van start gaat met beleggen. Verdiep je bijvoorbeeld goed in de wijze, waarop je het groeipotentieel van aandelen in kunt schatten.

#2: investeren in digitale valuta

Naast de mogelijkheid om een investering in aandelen te overwegen, zijn ook digitale valuta ontzettend populair. Er zijn verschillende platforms, waarop je eenvoudig in crypto investeert. Kies je voor een investering in Bitcoin, Ethereum of bijvoorbeeld Cardano? Of ga je wellicht voor een minder bekend project, in de hoop dat de koers van een munt explosief zal stijgen in de komende periode. Houd er rekening mee, dat investeren in digitale munten grote risico’s met zich meebrengt.

#3: crowdfunding als derde optie

Een derde optie die je hebt wanneer je een hoger rendement over je spaargeld wilt behalen is crowdfunding. Deze vorm van investeren is de laatste jaren steeds populairder. Je leent hierbij spaargeld uit aan een bedrijf. Het bedrijf gebruikt dit geld om te investeren in een nieuw bedrijfspand, nieuwe productiemethodes, enzovoorts. De lening wordt maandelijks afgelost, waarbij je een rente van vaak al snel 7 tot 8 procent ontvangt. De leningen lopen doorgaans gedurende een periode van drie tot vijf jaar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.