Sneller & goedkoper: het loont om internet abonnement onder de loep te nemen

0

Goedkoper en sneller internet afsluiten, thuis, op de zaak, of als tip naar uw klanten toe? Grote kans dat het kan. Veel mensen en bedrijven betalen namelijk onnodig te veel. Zonde, want het leven is al duur genoeg. We vertellen u hoe het werkt.

Korting pakken door overstappen

Wie al jaren trouw is aan dezelfde provider die betaalt veelal de volle mep. Dat geldt zowel op het gebied van zakelijke als privé abonnementen. Providers verrassen u namelijk graag met welkomstkorting als u overstapt. Doe dat wanneer de vaste contractperiode om is gezet in een doorlopend contract.

U hoeft niet het hele internet af te struinen voor de beste deal, want u maakt gebruik van een vergelijkingswebsite als ProviderCheck.nl. Kies voor internet thuis of internet Zakelijk, vul de betreffende postcode in en ontdek direct een overzicht van alle deals van het moment. Tevens kunt u internet en tv vergelijken als combi-abonnement. Wat u ook wilt afsluiten, de korting loopt al snel op tot 50% in het eerste (half) jaar van het nieuwe abonnement, wat in praktijk neerkomt op een besparing tot honderden euro’s per jaar.

Sneller internet voor lager maandbedrag

Door die korting kan het zomaar zijn dat u onder de streep voordeliger uitkomt met een sneller abonnement. Dat is handig in een tijd waarin we met steeds meer apparaten online gaan, want door een grotere belasting van het netwerk kan de snelheid per apparaat afnemen. Zo sluiten we steeds meer smart apparatuur aan op het wifi-netwerk, videobellen we intensiever dan ooit tevoren en streamen we vaker films & series.

In de vergelijker ziet u ook of er al glasvezel internet beschikbaar is op uw adres. Hierbij zijn de upload- en downloadsnelheid gelijk en is het netwerk uiterst stabiel. Ideaal, want de kans is kleiner dat internet eruit klapt of blijft hangen. Handig voor bedrijven, en handig voor thuis. Kijk eens hoeveel u nu betaalt voor internet en vergelijk dat met het nieuwe maandbedrag inclusief korting. Mogelijk gaat u zelfs minder betalen voor een sneller abonnement.

Zakelijk of privé internet afsluiten

Wanneer ondernemers vanuit thuis werken dan rest nog de vraag of u beter particulier of zakelijk internet kunt afsluiten. Het kan namelijk alle twee en beide opties hebben voordelen. Zo is particulier internet goedkoper. Wanneer u het combineert met televisie krijgt u extra korting en leuke extra’s cadeau, zoals een gratis smartwatch, wifi-boosters of een abonnement op een streamingsdienst.

Het is echter lastiger om zo’n combi-abonnement te verwerken in de boekhouding. U moet namelijk kunnen aantonen welk deel van het abonnement zakelijk gebruikt wordt. Alleen dat gedeelte mag u aftrekken bij de Belastingdienst. Bij zakelijk internet heeft u dat probleem niet. Bovendien zijn er nog een aantal andere aantrekkelijke voordelen. Zo is de uptime van zakelijk internet hoger en is de klantenservice bij de meeste providers 24/7 beschikbaar. Tot slot kunt u dan gebruik maken van additionele diensten, zoals computerbeveiliging, een eigen IP-adres en VoIP telefonie. Die extra services zorgen ervoor dat veel bedrijven toch liever kiezen voor zakelijk internet.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.