Personeelsbesparingen die veel opleveren maar waar ze weinig van merken

0

Het zijn dure tijden, iets wat weinig uitleg nodig heeft. Er is bijna geen bankrekening te bedenken die nog wel toeneemt, behalve wellicht de spaarrekening dan. Het is als bedrijf altijd belangrijk om op de kosten te letten, maar vandaag de dag nog wel iets meer dan normaal. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet waarmee je bespaart op de kosten voor je personeel, zonder dat zij er zelf veel van merken. Hier komen ze!

Telefoongebruik

Bij de meeste bedrijven is het tegenwoordig heel gangbaar dat medewerkers een telefoon van de zaak krijgen. Dit is vaak de laatste iPhone of Samsung. Dat deze duur zijn, dat behoeft geen uitleg. Daarom is dit een interessante kostenpost om eens naar te kijken waar het gaat om besparingen. Er zijn namelijk ook alternatieven denkbaar waarbij je werknemers toch online blijven. Welke dat zijn? Denk eens aan een minder populaire uitvoering van een telefoon, zoals de Samsung A53. Nog steeds een telefoon van topkwaliteit maar net iets vriendelijker van prijs. Ook de Samsung Galaxy A23 is er ééntje die je in de gaten moet houden. Een goede telefoon, maar zeker wanneer je er meerdere aanschaft zijn deze prijstechnisch veel interessanter.  Een andere optie om te besparen is te kiezen voor sim only.

Dure koffie

Koffie, op veel kantoren is dit een belangrijke factor om de maandagochtenden iets dragelijker te maken. Maar in dure tijden kan dit ook behoorlijk oplopen qua kosten, zeker wanneer je gebruik maakt van dure versgemalen bonen. Kijk of hier een alternatief voor is die niet minder smaakt, je zult namelijk versteld staan van de kwaliteit koffie die er is voor een betere prijs. Ook aanverwante zaken als gratis koekjes is niet altijd nodig. Daarnaast komt dit de gezondheid van de werknemers ook niet altijd ten goede.

Lease auto?

Nu we steeds meer thuis gaan werken en ook bewuster bezig zijn met duurzaamheid is het goed om eens te kijken of het wel nodig is of iedereen een eigen auto van de zaak heeft. Daarnaast kunnen die benzine slurpende varianten vaak zeer voordelig ingeruild worden voor een zuinigere en elektrische auto. Kijk daarom eens kritisch naar het wagenpark en ga hierover in gesprek met je werknemers. Het klinkt als een heftige maatregel die in de praktijk vaak wel meevalt.

Kortom, bereid je voor op dure tijden en grijp daarom nu alvast in. Door nu bewust bezig te zijn met uitgaven voorkom je dat je later in de problemen komt. Als je je personeel meeneemt in je bewuste keuzes zullen ze hier ongetwijfeld begrip voor hebben.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.