De belangrijkste aandachtspunten voor het maken van een webapplicatie 

0

Je weet ongetwijfeld dat het maken van webapplicaties verschillende voordelen met zich meebrengt en dat je je daarmee als zzp’er binnen de IT-wereld kunt onderscheiden. Als je een goede webapplicatie weet te bouwen, dan zal je namelijk zien dat die zeer interessant zijn voor grote bedrijven, instanties en organisaties. 

Webapplicaties zijn namelijk laagdrempelig te gebruiken, omdat er geen ingewikkelde installatieprocedure vereist is. Vanaf vrijwel alle elektronische apparaten is een webapplicatie dan ook gemakkelijk toegankelijk en dat is een groot goed. Daarnaast zijn webapplicaties ook gemakkelijk te integreren met andere diensten en is er geen schijfruimte nodig, waardoor deze manier van werken helemaal past bij de tijd.

Echter, het maken van een webapplicatie is nog niet zo gemakkelijk en je hebt er veel IT-vaardigheden voor nodig. Daarnaast is het ook handig om enkele zaken in je achterhoofd te houden voordat je er daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Als je onderstaande aandachtspunten in acht neemt, dan heb je een goed fundament gelegd en kan je webapplicatie succesvol worden.

Beginnen met een goed framework

De goede fundamenten beginnen uiteraard met een framework, in het Nederlands ook wel raamwerk genoemd. Dit is een vaste omgeving waaruit je gemakkelijk verschillende soorten applicaties kan bouwen en met name laravel hosting werkt wat dat betreft goed. Maar waarom zou je dan in een framework werken voor webapplicaties?

Enerzijds zorgt een framework ervoor dat je gemakkelijker en effectiever kunt werken. De meeste code staat namelijk al klaar, waardoor je minder snel fouten maakt en sneller kan werken. Ook wordt het gemakkelijker om, samen met anderen, aan één project te werken, omdat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. En vergeet niet dat de veiligheid ook centraal moet staan bij het maken van webapplicaties en daar wordt bij een framework ook veel aandacht aan besteed.

Voor wie wordt de webapplicatie gemaakt

Een ander belangrijk punt is, voordat je begint, al te onderzoeken wat je precieze doelgroep is. Als je bijvoorbeeld een webapplicatie maakt voor oudere mensen, dan moet je rekening houden met het feit dat ze minder bekend zijn met nieuwere systemen en daarom zal de gebruiksvriendelijkheid dan meer centraal moeten staan.

Maak het niet te ingewikkeld

Je zal merken dat je met een framework zeer veel kanten op kan, maar gelijktijdig is het goed om te beseffen dat je alles niet te ingewikkeld moet maken. Goede webapplicaties, neem bijvoorbeeld outlook, hebben een specifiek doel en dat is fungeren als klantvriendelijke mailsoftware. Later kan je nog meer functionaliteiten toevoegen, maar vergeet niet om altijd bij de basis te beginnen en vanuit daar verder op te bouwen. Zo ontstaan namelijk de beste webapplicaties voor verschillende hedendaagse browsers.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.