Opzoek naar een alternatief voor de lage spaarrente

0

Weet jij waarom Sparen tegenwoordig duur is? We geven je graag de weg naar alternatieven wanneer dat nodig is.

In plaats van een spaargeld terug te krijgen van de bank, mag je blij zijn als er niets hoeft bij te leggen dankzij negatieve rente. Alhoewel er 0% wordt geboden, verliezen mensen er uiteindelijk op omdat je ook pakketkosten hebt. Dus het is goed om ook andere opties in kaart te brengen voor de alternatieven van sparen.

Vele vormen van beleggen

Nog altijd het meest bekende alternatief voor sparen is beleggen. Er zijn veel verschillende vormen beschikbaar gekomen. Vroeger was het alleen maar mogelijk om aandelen te kopen. Het is nog steeds populaire, maar tegenwoordig zijn er ook vormen van je geld laten beleggen voor een vermogensbeheerder. Trackers zijn bijvoorbeeld erg in de mode. Het is eigenlijk wel zo dat er heel veel andere beleggingsobjecten zijn bedacht door de jaren heen.

Investeren kan interessant zijn

Investeren is een andere optie die steeds vaker wordt ingezet. Dit kan ook het nodige rendement opleveren. Je kunt uitgever van vastgoed zijn. Met de ontwikkelingen in deze markt is het relatief gemakkelijk om er een goed rendement mee te halen. Investeren in nieuwe bedrijven is een andere manier van geld inschakelen. Of je gebruik maakt van soortgelijke financieringsvorm als crowdfunding. Kleinere investeringen, maar wel met leuk rendement.

Ben je nog ergens wat verschuldigd?

Het is ook slim om het geld dat je hebt te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van de hypotheeklasten. Met die middelen kan je over langere tijd de kosten drukken. Dit zorgt ervoor dat je later deze kosten niet hoeft te maken en dus meer zal overhouden.

Kijk naar andere

Je hebt het vermogen zelf misschien niet nodig, maar dierbaren wel. In dat geval kan je de hulpvaardige hand bieden. Met schenkingen op een belastingvrije manier kan heel wat gebeuren. Bewaak je even in gedachten hoeveel mogelijk is als je kinderen of kleinkinderen met jouw geld kunnen assisteren bij het aankopen van een woning of het voltooien van een studie. Dit levert kinderen extra mogelijkheden in het leven op voor later.

Overige alternatieven, wel meer risico

Het is ook mogelijk om iets totalen nieuws te kiezen. Zo is het op dit moment (of eigenlijk al wat eerder) interessant om cryptomunten op te starten. Wanneer u de juiste keuzes maakt, kan er een hoop geld in worden verdiend. Een grote markt heeft zich ontwikkeld, en dat trekt zich zelfs door tot in de NFT’s. Het nadeel hiervan is dat het heel erg onderheven is aan de markt en de trends. Zo zijn de ontwikkelingen in de markt niet heel positief nu, maar kan dat wel ook zo weer omslaan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.