Nieuwe vloer financieren bij verbouwing? Hoeveel kan je hier voor lenen?

0

Wellicht heb je plannen om een nieuwe vloer in huis te leggen. De oude vloer, bijvoorbeeld parket of laminaat, volstaat niet meer. Zo kan de vloer versleten zijn of is de vloer onvoldoende bestand tegen vocht. Of je wilt een vloer in huis die gecombineerd kan worden met vloerverwarming, zodat het huis duurzamer wordt en je de investering in de vloer uiteindelijk weer terug gaat verdienen via de energierekening.

Lening aanvragen en berekenen

Dit klinkt heel fijn allemaal, maar een nieuwe vloer, zoals een troffelvloer, gietvloer of nieuwe houten vloer leggen, betekent vaak dat er een flink bedrag afgetikt moet worden. Hoe ga je een troffelvloer bijvoorbeeld betalen, een vloertype dat gemiddeld tussen de 60 en 80 euro per m2 kost? Dit kun je doen door een lening of financiering aan te vragen bij een financiële dienstverlener.

Maar hoeveel kun je eigenlijk voor een nieuwe vloer lenen? Hier kom je achter door jouw lening berekenen via een online tool van een betrouwbare geldverstrekker, zoals een bank of verzekeringsbedrijf. Na het berekenen van de lening weet je  precies welk bedrag je voor de aanleg van een nieuwe vloersoort kunt lenen!

Je kunt bij een lening kiezen voor een persoonlijke lening of een zogeheten doorlopend krediet. Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en je betaalt elke maand een vast bedrag af. Het te lenen bedrag krijg je in één keer. Bij een doorlopend krediet krijg je het leenbedrag ook in één keer, maar is de aflossing een stuk flexibeler.

Hypotheek uitbreiden voor bekostiging van de verbouwing

Verder kun je ook je hypotheek uitbreiden en op die manier de verbouwing bekostigen. Meestal is de rente die je dan betaalt over de verhoging van je hypotheek lager dan bij een lening. Maar niet alle hypotheekverstrekkers bieden deze optie tegenwoordig nog, vroeger waren ze daar gemakkelijker in. Lukt het dus niet om de hypotheek uit te breiden, dan is een lening een betere optie.

Let op eventuele subsidies

Kies je voor een verbouwing die leidt tot een energiebesparing en een duurzamer woning? Kijk dan goed of de gemeente waar je woont speciale regelingen heeft waar je aanspraak op kunt maken. Een troffelvloer in combinatie met vloerverwarming kan leiden tot een interessante subsidie van de overheid. Ook voor maatregelen als dakisolatie, spouwmuurisolatie en het plaatsen van zonnepanelen, kun je vaak gesubsidieerd worden en daarmee tientallen procenten besparen op de verbouwing.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.