Met deze opleidingen zorg je voor een goede basis als financial

0

De financiële sector kent een breed werkveld en dat betekent dat er allerlei functies te onderscheiden zijn.

Het bankwezen biedt bijvoorbeeld allerlei soorten banen om aan het werk te gaan, van klantadviseur tot manager. De financiële sector is echter breder te trekken, want ook financiële adviesbureaus en verzekeraars vallen daar uiteraard onder. Bovendien zijn er binnen bedrijven financiële afdelingen waar uiteenlopende functies zijn te onderscheiden. In dat kader zijn er ook meerdere opleidingen die een goede basis vormen om als financial aan de slag te gaan. Vaak vormt een opleiding ook een prima basis om aansluitend bijvoorbeeld een traineeship te volgen.

Opleiding rechten

De opleiding HBO Rechten biedt een goede basis om in de financiële sector te gaan werken. Er is sprake van een toenemende behoefte aan financieel onderlegde juristen. Dat heeft onder meer te maken met de maatschappij die steeds complexer wordt. Door deze toenemende complexiteit komen er ook steeds meer wetten en regels. Bijvoorbeeld als het gaat om het aanvragen van een vergunning bij de Autoriteit Financiële Markten voor het verlenen van bepaalde financiële diensten, zoals in de functie van financieel adviseur. Het is belangrijk dat het financieel adviesbureau aan de vereisten voldoet die aan de vergunning worden gesteld. Dat geldt niet alleen tijdens het aanvragen, maar ook tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.

Binnen de vastgoedsector biedt een rechtenopleiding ook mogelijkheden om in de finance werkzaam te zijn. In deze sector is het als finance manager bijvoorbeeld belangrijk om over kennis van AIFM wet- en regelgeving te beschikken. Zo biedt een opleiding rechten ook een goede basis om functies in het verzekeringswezen te vervullen. Bijvoorbeeld als het gaat om afhandelen van schadeclaims en het vaststellen van de hoogte van schadevergoedingen.

MBA opleiding

Om als financial te werken op het gebied van bedrijfskunde, is een MBA een perfecte opleiding om te volgen. Zo is er onder meer vraag naar assistent-accountants die deze opleiding hebben afgerond. Uit de informatie op vacaturesites blijkt dat de baankans als financial consultant zeer goed is met deze opleiding. Het is ook mogelijk om met een MBA en de nodige werkervaring door te groeien tot manager. De opleiding is namelijk onder meer gericht op het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van strategisch inzicht en leiderschap. Zo zijn er in de financiële wereld nog meer functies, waarvoor deze opleiding een ideale basis vormt. Bijvoorbeeld als het gaat om het vervullen van functies als financial controller net als business controller.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.