Je autoverzekering, zo kan je besparen op de kosten

0

Iedere maand weer komen de kosten voor de auto terug. Het is vaak een aardige kostenpost. Helemaal wanneer alle afzonderlijke kosten bij elkaar opgeteld worden. De brandstof, het onderhoud en de autoverzekering.

Waar zijn er mogelijkheden om te besparen? Het is goed om de autoverzekering te controleren en ook om de brandstofkosten te verlagen door zuiniger te rijden en door minder te betalen per liter.

De autoverzekering berekenen

Het is natuurlijk goed om regelmatig te kijken of de autoverzekering nog aansluit op de wensen en het gebruik van de auto. Het is goed om hier één tot twee keer per jaar naar te kijken. Mogelijk worden er meer of minder kilometers per jaar gemaakt of moet er een extra dekking komen voor de inzittenden. De kosten om deze redenen hoger of lager worden.

Het is ook goed om te kijken of een andere verzekering dezelfde dekking kan bieden voor een scherpere premie. De autoverzekering berekenen kan zorgen voor een mooie besparing. Door de premies regelmatig te bekijken is het mogelijk om altijd goed en betaalbaar verzekerd te zijn.

De juiste dekking

Kijk ook naar de dekking van de autoverzekering. Wanneer de dekking erg uitgebreid is en je dit niet meer wilt is het mogelijk de dekking te verlagen. Het is belangrijk om hier de juiste afweging in te maken. Door bijvoorbeeld van allrisk terug te gaan naar een wettelijke dekking (WA) kunt u veel geld besparen, maar tegelijkertijd brengt dit wel meer risico met zich mee.

Het is ook goed om de premie per jaar te betalen voor de autoverzekering. Wanneer je hiervoor kiest betekent dit bij veel aanbieden een extra korting op de premie. De verzekeraar hoeft immers minder inspanningen te doen om de betalingen te ontvangen.

Een dubbele dekking?

Het is belangrijk om geen dubbele zaken te verzekeren. Wanneer de verzekering ook een pechhulp heeft is het niet nodig om deze afzonderlijk nog af te sluiten bij een ander bedrijf zoals bijvoorbeeld de ANWB. Het is simpelweg zonde om ergens dubbel voor te betalen.

Minder brandstofkosten

De brandstofkosten zijn afhankelijk van de prijs per liter van de desbetreffende brandstof en het verbruik van de auto. Door de banden goed op te pompen verbruikt een auto minder. Het is hiernaast ook slim om bij onbemande tankstations te tanken. Kijk op welke dagen de prijzen het laagste zijn en gooi dan de hele tank vol.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.