Investeren anno 2021: dit zijn de relatief nieuwe mogelijkheden!

0

Nu de spaarrentes historisch laag staan, zoeken veel Nederlanders naar manieren waarop ze slimmer met hun geld kunnen omgaan.

Het heeft tegenwoordig weinig zin om je geld op de bank te zetten. Hierdoor neemt de waarde soms alleen maar af. Wanneer je voldoende spaargeld hebt en geen duidelijk doel voor de nabije toekomst, kan het slim zijn om te investeren. Er zijn zelfs mensen die leven van het geld wat zij hiermee ‘verdienen’. Zo ver ben jij natuurlijk nog lang niet en dat hoeft ook niet het uiteindelijke doel te zijn. Investeren is namelijk ook gewoon heel leuk om te doen. Al doende leer je. Maar waar kun je allemaal in investeren anno 2021? Wij zetten de relatief nieuwe mogelijkheden voor je op een rijtje:

NFT

NFT is voor veel Nederlanders nog een relatief onbekende investeringsmogelijkheid. Wanneer je je hier in verdiept, zal je echter merken dat je hier best succesvol mee kunt zijn. NFT is een methode waarmee je eigenaarschap koppelt aan digitale objecten. Hiermee kun je dus eigenlijk een soortement digitaal kunstwerk creëren. Dat leidt soms tot bizarre hoge prijzen. Er zijn zelfs verhalen van mensen die voor 69 miljoen een digitaal plaatje kochten!

Een NFT kan eigenlijk alles zijn wat te maken heeft met de digitale wereld. Dit kan een video zijn of een tekening die je zelf hebt geproduceerd. Hierbij eigen jij het eigendom toe. Wanneer mensen dit over willen nemen, dan moeten zij hier een prijs voor betalen. Dit is dus een leuke investeringsmogelijkheid voor de creatievelingen onder ons.

NFT is compleet anders dan cryptocurrencies, maar deze twee worden toch vaak met elkaar in verband gebracht. Wellicht omdat allebei de vormen zich op het internet bevinden .Ze zijn echter compleet anders. Bij bijvoorbeeld de Bitcoin wissel je juist van geld en is het vervangbaar. Dat is de gehele gedachte achter Bitcoins. Bij NFT ben jij de eigenaar. Je kunt deze niet omwisselen en de waarde is niet overal hetzelfde. Wel kun je deze verkopen. En dat is waar de winst te halen valt. Dit is dus niet echt een investering met geld, maar meer met jouw eigen creatieve talent. Wel eentje om niet ongenoemd te laten!

Cryptomunten

Cryptomunten zijn vandaag de dag ontzettend populair. Mede door de coronacrisis is de populariteit hiervan in stroomversnelling gebracht. Mensen hadden meer tijd over en onderzochten de mogelijkheden. Daarnaast geloven veel experts dat cryptomunten in de toekomst ook steeds vaker als betaalmiddel zullen worden gebruikt.

Houd er wel rekening mee dat door de populariteit van de cryptomunten nu de koers misschien heel hoog ligt, maar dat dit iedere dag kan veranderen. Cryptovaluta is erg onvoorspelbaar. Schrik daarom niet als je geld binnen 24 uur al veel minder waard is geworden. Wacht simpelweg af en verkoop pas wanneer de populariteit weer is toegenomen. Buy low, sell high is een veelgebruikte methode in de cryptowereld. Hierbij koop je juist cryptomunten wanneer de toekomst onzeker is (een gokje is dan wel op zijn plaats) en wacht je tot een beter moment om ze te verkopen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.