Hoe zorg je ervoor dat je koopkracht stijgt terwijl de inflatie maar blijft toenemen?

0

Benieuwd hoe je in deze tijd met een sterk toenemende inflatie alsnog jouw koopkracht kan laten toenemen? In dit artikel leggen we je uit hoe dit mogelijk is. We vertellen je ook hoe er in deze tijd wordt gehandeld met de hoge inflatie.

Bekijk wat de factoren zijn van de koopkracht in de economie

In de economie zijn de factoren die invloed hebben op de koopkracht verschillend. Ook grote factoren worden bepaald aan de hand van de economie. Dit betekent dat een kleine economie in Suriname een aantal factoren heeft die een veel groter gevolg hebben dan in de grotere economieën van Europa. Inflatie, deflatie, reëel inkomen en werkgelegenheden zijn bijvoorbeeld factoren die in Suriname meer invloed hebben. Deze factoren hebben dan ook weer invloed op de koopkracht van  Suriname.

Analyseer de BNP en herstructureer de factoren

De inflatie houd je niet zomaar tegen, maar er kunnen wel maatregelen worden getroffen  om dit te herstellen en te herstructureren. De laatst gemeten BNP van Nederland in 2020 kwam neer op een waarde van 912,2 miljard USD. Een waarde waar we trots op mogen zijn. De landen die onder ons staan, zijn onder andere Zwitserland en België. Vergeleken met 2019 heeft 2020 dan ook een kleine groei gemaakt. Om deze groei door te zetten en de koopkracht te versterken is het van belang om de factoren aan te pakken met de juiste maatregelen. Een van de bekendste maatregelen is het verlagen van de belastingen op benzine. Deze zijn namelijk exponentieel gestegen door de conflicten in Oekraïne.

Verspreid je kansen door te beleggen

Geld wordt steeds minder waard wanneer er sprake is van inflatie. Het is zonde om grote geldbedragen op de bank te laten staan, omdat je zo dus geld verliest. Het is dan een interessante keuze om te gaan beleggen. Doordat je gaat beleggen, vergroot je de  kans dat jouw geld meer waarde behoudt en je zelfs winst maakt. Het is wel goed om te vertellen dat er een kans is en er dus ook risico’s bij komen kijken., Het kan dus gebeuren dat je alsnog geld verliest. Kijk dan ook goed waar je je geld in belegt en lees je goed in om de risico’s te beperken.

Stop je geld in stenen

Beleggen kan op verschillende manieren. Een bekende manier is het beleggen in vastgoed. Op lange termijn is dit een veilige manier om je vermogen te behouden.

Je koopt een huis of appartement. Vervolgens knap je het op en maak je het  klaar voor verhuur. Wanneer er huurders in zitten, heb je een nieuwe passieve inkomstenbron gecreëerd. Deze manier van beleggen vereist daarentegen wel vaak een grote investering. Wanneer je het geld niet kan missen, raden we je deze beleg methode af. Ook raden we je aan om te kijken naar d e mogelijkheden in jouw omgeving waar je zoekt. Vastgoed investeren wordt namelijk steeds lastiger en ingewikkelder.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.