Hoe sluit ik een zakelijk krediet af?

0

Wil je niet meer wachten op openstaande facturen, maar direct kunnen handelen als je kansen ziet voor jouw bedrijf? Dan kun je zakelijk krediet aanvragen.

Met deze financieringsvorm los je tijdelijke tekorten op, zodat je direct jouw dagelijkse bedrijfsuitgaven kunt doen. Je kunt zakelijk krediet onder meer gebruiken voor werkkapitaal, debiteuren, personeel, voorraden en marketing. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je zelf misschien wel zakelijk krediet aanvragen. Wanneer je dit nog niet eerder gedaan hebt, weet je mogelijk niet hoe dit in zijn werk gaat. Daarom helpen wij je een handje. In deze tekst leggen wij namelijk precies uit hoe je zakelijk krediet aanvraagt.

Zoek uit of je in aanmerking komt

Wie denkt dat geldverstrekkers elke aanvraag voor zakelijk krediet goedkeuren, heeft het mis. Er wordt namelijk altijd eerst gekeken of jouw bedrijf wel aan de voorwaarden voldoet. Qua financiën moet je minimaal 50.000 euro omzet, een positief eigen vermogen en een positief resultaat (winst) hebben. Naast de financiële voorwaarden zijn er ook nog algemene voorwaarden. De rechtsvorm van jouw bedrijf moet bijvoorbeeld een eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) maatschap of besloten vennootschap (bv) zijn. Daarnaast moet je minimaal vijftien maanden geregistreerd zijn bij de Kamer van Koophandel (KvK). Tot slot mag je niet actief zijn in één van de volgende branches: financiële dienstverlening, commercieel vastgoed, projectontwikkeling, scheepvaart, adult entertainment, drugs of gokken.

Hoeveel wil je lenen?

Voldoe je aan alle voorwaarden die we hierboven noemden? Dan kun je zakelijk krediet aanvragen. De manier waarop je een aanvraag in kunt dienen, hangt van het bedrag af dat je wilt lenen. Als het om minder dan 250.000 euro gaat, hoef je de deur niet uit om zakelijk krediet aan te vragen. Je kunt in dat geval namelijk online een aanvraag indienen. Het grote voordeel hiervan is dat je binnen een kwartier weet of je in aanmerking komt. Je ontdekt op deze manier bovendien hoeveel rente je gaat betalen en wat de voorwaarden van deze financieringsvorm zijn.

Heb je 250.000 euro of meer nodig? Dan kun je meestal geen online aanvraag indienen. Omdat het om een groot geldbedrag gaat, wil een geldverstrekker je persoonlijk spreken. Plan daarom een gratis adviesgesprek in. Dit kan meestal via de website van de geldverstrekker waarbij je zakelijk doorlopend krediet aan wilt vragen. Zodra je zo’n gesprek hebt ingepland, neemt een geldverstrekker zo snel mogelijk contact met je op.

Zo werkt het online aanvraagproces

Online zakelijk krediet aanvragen is bij de meeste geldverstrekkers niet bijzonder lastig. Vaak is het enkel een kwestie van het doorlopen van een aantal stappen. Het begint allemaal met het aanmaken van een account bij de geldverstrekker waarbij je de zakelijke financiering gaat aanvragen. Vervolgens word je gevraagd om de bij- en afschrijvingen en de jaarrekening van jouw bedrijf toe te voegen. Als je dit gedaan hebt, ontvang je een aanbod op maat van de geldverstrekker. Wanneer je akkoord gaat, voeg je de aanvullende documenten toe en rond je de aanvraag af. Een geldverstrekker beoordeelt daarna jouw aanvraag. Zien zij geen beren op de weg? Identificeer jezelf dan via jouw bank, teken de contracten via iDIN en kies de begindatum van het zakelijke krediet.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.