Hoe kun je als bedrijf ervoor zorgen dat je minder kwijt bent aan het gebruik van toners?

0

Het is altijd de moeite waard om je best te doen om niet meer uit te geven dan nodig. Dat geldt net zo goed voor bedrijven die te maken hebben met forse overheadkosten. Vooral in een tijd als nu, waarin op het economisch gebied moeilijk gaat, is besparen op de uitgaven zinnig. Dat zit in grote dingen en in kleine dingen. Een van de kleine dingen zijn de kosten die je maakt voor het gebruik van toners voor je printers en kopieerapparaten. We bespreken hoe je er als bedrijf voor kunt zorgen dat je minder kwijt bent aan het gebruik van toners.

Niet voor het A-merk gaan

Het is natuurlijk makkelijk om standaard voor de toners van de fabrikant van je printer te gaan. Dan weet je zeker dat je goed zit. Maar je betaalt dan wel onnodig veel. Het verdienmodel van fabrikanten van printer is immers vooral gebaseerd op de verkoop van inkt en toner. Daarom vragen zij daar aanzienlijk meer voor dan de daadwerkelijke productiekosten zijn. Maar er bestaan ook kwalitatieve huismerk toners die je net zo goed zou kunnen gebruiken. Die kosten een stuk minder in de aanschaf. Zo kun je dus al flink besparen op de inkoop van toners.

Zuinigere lettertypes gebruiken

Gebruik je toners, dan print je voornamelijk tekst, want toners zijn minder geschikt voor afbeeldingen. Tekst is natuurlijk geen grootverbruiker van toner of inkt, maar toch is het mogelijk om ook zuiniger met tekst om te gaan. Dat zit hem niet in minder tekst produceren, maar in het gebruikte lettertype. Je kunt namelijk je medewerkers vertellen gebruik te maken van een zuinig lettertype. Hoe kun je als bedrijf ervoor zorgen dat je minder kwijt bent aan het gebruik van toners?Bij de standaardlettertypes zijn dat de lettertypes zonder schreef (bijvoorbeeld Calibri, Arial en Verdana).

Daarnaast bestaan er twee speciale milieuvriendelijke lettertypes die zuinig zijn in verbruik van toner of inkt. Dat is het gratis te downloaden lettertype Ryman Eco, een lettertype mét schreef, waarbij de letters omlijnd zijn maar niet gevuld. Daarnaast is er ook nog het betaalde lettertype Ecofont, waarbij er ‘gaatjes’ in de letters zitten. In beide gevallen zie je er weinig van op een standaard lettergrootte.

Vaker voor digitaal kiezen

Misschien wel de belangrijkste ingreep om het verbruik van toner terug te dringen, is door vaker de overweging te maken of een afdruk of kopie wel echt noodzakelijk is. In deze tijd van digitalisering is het eigenlijk een beetje achterhaald om nog alles op papier te willen hebben. Dat geldt voor interne zaken, maar je kunt natuurlijk ook je klanten de keuze geven om bepaalde communicatie digitaal te ontvangen. Veel klanten staan hier best voor open. Dit kan leiden tot een aanzienlijk kleinere noodzaak om te printen.

Op deze manier moet het mogelijk zijn om geld te besparen op toners. Het is wellicht maar een kleine duit in het zakje, maar er zijn natuurlijk nog wel meer van die kleine bijdrages die gezamenlijk tot een substantieel verschil kunnen leiden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.