Hoe kies je een domeinnaam voor je bedrijfswebsite?

0

Wanneer je een bedrijf start en een website wilt laten maken zul je ook een domeinnaam moeten kiezen. Het is belangrijk om hier goed over na te denken. Als mensen je niet kunnen vinden, kan dit je veel klanten kosten en dat wil je voorkomen.

Heb je nog geen geschikte domeinnaam? Geen probleem: wij geven je een aantal tips om je te helpen bij het kiezen van de perfecte domeinnaam. Heb je er een bedacht en is je domeinnaam vrij? Dan kun je deze reserveren.

Je bedrijfsnaam

In het meest ideale geval kies je als domeinnaam natuurlijk gewoon je bedrijfsnaam. Hierdoor kunnen je klanten je snel en makkelijk vinden als ze je opzoeken of googelen. Ook zijn er veel mensen die de domeinnaam direct intypen. Zorg er altijd voor dat je streepjes vermijdt. Die maken het verwarrend waardoor je minder goed gevonden wordt.

Zoekwoorden in je domeinnaam

Het is erg slim om zoekwoorden in je domeinnaam op te nemen. Het is hierdoor voor Google maar ook voor je bezoekers direct duidelijk waar je website over gaat en wat je te bieden hebt. Ook is het mogelijk om combinaties te maken. Bijvoorbeeld als je een bouwbedrijf bent kun je kiezen voor een domeinnaam als bouwbedrijf(bedrijfsnaam).nl. Over het algemeen zijn dit soort domeinnamen erg sterk.

Check je domeinnaam in Google

Voordat je een definitieve keuze maakt voor een domeinnaam is het slim om deze eerst even in te voeren in Google. Soms zit er namelijk een grote overlap in met andere bedrijven. Als dit grote bedrijven zijn, hebben deze vaak al een goede posities binnen Google. Wanneer je kiest voor een domeinnaam die lijkt op die van een groot bedrijf zullen je klanten je niet zo makkelijk kunnen vinden via Google.

Domeinextensie

Zorg ervoor dat je altijd de juiste domeinextensie kiest. Hiervoor heb je verschillende opties (.nl, .com, .org etc.) Er zijn bedrijven die kiezen voor een andere extensie dan .nl omdat hun bedrijfsnaam al bezet is. Dit is niet aan te raden: over het algemeen is het de beste optie om te kiezen voor .nl of .com. Als je een internationaal bedrijf hebt kun je er zelfs voor kiezen om meerdere extensies te kopen. Het is ook mogelijk om domeinnamen naar elkaar te linken. Dus als iemand (domein).nl intypt, dan wordt diegene doorgelinkt naar (domein).com.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.