Hoe kan ik hoger komen in Google?

0

Een van de meest efficiënte manieren om hoger te komen in Google is door actief in te zetten op SEO, ook wel bekend als zoekmachine optimalisatie, is het actief optimaliseren van je website om zo meer relevante bezoekers op je site te krijgen. Het optimaliseren van je website is niet iets wat je van de een op de andere dag af hebt. Je moet er voldoende tijd insteken.

Gebruik de juiste zoekwoorden

Het gebruik van de juiste zoekwoorden is het belangrijkste voor het optimaliseren van je website. Als je de verkeerde zoekwoorden gebruikt zal je ook op deze zoekwoorden gevonden worden en zo krijg je bezoekers op je website die geen interesse hebben in jouw product of dienst. Het is daarom van essentieel belang om vooraf goed zoekwoorden onderzoek te doen. Je kunt hiervoor gebruik maken van de zoekwoordplanner van Google, hier kan je zien op welke zoekwoorden veel gezocht wordt en waar concurrenten weinig op bieden. Maak tijdens je zoektocht naar de perfecte zoekwoorden ook veel gebruik van synoniemen. Op het moment dat je de juiste zoekwoorden hebt gevonden is het tijd om de woorden te gaan verwerken in je teksten. Om uit te zoeken welke zoekwoorden bij jouw website passen kun je een SEO-check uitvoeren. Zie hier meer informatie over een SEO- check.

Schrijf minimaal 300 woorden per pagina

Door een minimum van 300 woorden per pagina te hanteren geef je Google voldoende informatie om de pagina te analyseren. Als je ervoor kiest om langere teksten te gebruiken is het belangrijk dat je de tekst verdeeld in alinea’s en dat je gebruik maakt van subtitels. Dit maakt dat je tekst makkelijker te lezen is. Houdt wel in gedachte dat de kwaliteit van je tekst belangrijker is dan de kwantiteit. Een lange tekst zonder veel inhoud zal minder resultaat opleveren dan een kwalitatief goede, korte tekst. Een andere goede tip is om teksten te schrijven die waardevol zijn voor je bezoekers. Help je bezoekers eerst, probeer niet meteen iets te verkopen. Veel bezoekers zullen je site bezoeken omdat ze een probleem proberen op te lossen. Pas nadat ze de informatie hebben gevonden waar ze naar op zoek waren zullen ze overwegen om actie te ondernemen. En als de informatie niet op jouw website te vinden is zullen ze ergens anders gaan zoeken.

Update je website regelmatig

Een andere belangrijke tip die ervoor zorgt dat je hoger komt in Google is het regelmatig updaten van je website. Een website die geregeld informatie toevoegt zal gemakkelijker en sneller opgenomen worden in de zoekmachines van Google. Je toont op deze manier namelijk aan dat je bedrijf nog actief is, wat natuurlijk ook positief is voor je bezoekers. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen, je kunt bijvoorbeeld een blog integreren of referenties van je klanten toevoegen. Als je een blog hebt is het niet nodig om constant nieuwe artikelen te plaatsen. Je kunt ook oudere artikelen aanpassen waardoor ze weer up to date zijn, denk hierbij  bijvoorbeeld aan het aanpassen van de jaartallen

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.