Financial lease – Zakelijk autorijden voor MKB of ZZP’er

0

Financial lease is ideaal voor het zakelijk autorijden. Meer informatie over Financial Lease en zakelijk rijden? Lees dan snel ons blog.

Financial lease voor MKB of ZZP’er

Maak jij voor je werk veel kilometers of zijn uw werknemers veel onderweg? Dan kun je ervoor kiezen om de auto direct aan te schaffen en in een keer volledig af te betalen, maar je hebt ook de optie om de auto te leasen. Denk hierbij aan financial lease en operational lease. In dit blog zoomen we in op de eerstgenoemde vorm en waarom een financial lease auto voor bijvoorbeeld MKB of ZZP’er geschikt is.

Wanneer je een eigen bedrijf hebt of voor een bedrijf werkt, is flexibiliteit een van de belangrijkste onderdelen van succes, ongeacht hoe groot of klein de onderneming is. Als je een bedrijf hebt dat ten minste één voertuig nodig heeft, maar je niet over de financiële middelen beschikt om dat te betalen, dan is een financial lease auto het meest geschikt.

Wat is financial lease en waarom zou je hiervoor kiezen?

Financial lease is een leasevorm voor ondernemers die niet direct het totale aankoopbedrag voor een auto kunnen of willen betalen. Dit maakt financial lease zeer interessant voor bedrijven die bijvoorbeeld een zakelijke auto of bedrijfswagen nodig hebben.

Het is een bijzonder populaire optie voor bedrijven vanwege de aanzienlijke belastingvoordelen. Dit komt omdat jij eigenaar wordt van het voertuig, maar de leasemaatschappij kredietverstrekker is. De financial lease auto wordt in maandelijkse termijnen afgelost, waarbij het voertuig als onderpand dient.

Hoe worden de kosten bepaald?

Net als bij de meeste lease-opties, betaal je maandelijks een bedrag voor de lease van de auto. Deze kosten worden bepaald door te kijken naar hoeveel de initiële aanschafprijs van het voertuig was, Mercedes A klasse lease is bijvoorbeeld voordeliger dan Tesla lease, hoe lang de lease zal duren, de totale waarde en de restwaarde. Veel mensen geloven dat het gebaseerd is op de restwaarde van het voertuig, maar dat is niet altijd waar.

Aangezien de totale waarde van het voertuig zal worden gebruikt om de maandelijkse huurkosten te berekenen, raden wij aan om een bepaalde kilometergrens aan te houden. De reden hiervoor is dat de kilometerteller een groot effect zal hebben op de waarde van het voertuig.

Voordelen van financial lease voor onder meer MKB en ZZP’er

Het grootste voordeel van het leasen van de auto zitten hem in het fiscale aspect. Aangezien je fiscaal eigenaar wordt van de bedrijfsauto, profiteer je van fiscale voordelen en kun je alle kosten zakelijk aftrekken. Denk hierbij aan: btw-teruggave, renteaftrek, afschrijving en investeringsaftrek. Daarnaast hoef je niet in een keer het gehele aanschafbedrag af te rekenen.

Met leasing, krijg je toegang tot een aantal van de nieuwste voertuigen voor een betaalbare maandelijkse betaling. Zodra de overeenkomst is afgelopen, kun je direct een andere auto leasen, wat betekent dat je dezelfde dag nog een gloednieuwe auto kunt hebben.

Financial lease is ook flexibeler dan andere overeenkomsten. Zo zijn er verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk die het beste bij jouw budget passen. De uiteindelijke kosten zijn vaak ook een stuk lager dan bij andere financieringsopties, dus dat is belangrijk om in gedachten te houden.

Voor wie is deze vorm van leasen geschikt?

Deze vorm van leasen is geschikt voor bedrijven die niet over voldoende liquiditeit beschikken of het geld voor andere doeleinden willen gebruiken. Hierdoor is het uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een startende ondernemer. De auto wordt in maandelijkse termijnen afbetaald, waardoor jij als ondernemer meer liquide middelen overhoudt voor andere investeringen.

Dit type overeenkomst is alleen beschikbaar voor zakelijke klanten, particulieren kunnen géén gebruik maken van deze leasevorm.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.