Door corona thuis en tijd over? Breng je financiën op orde

0

Door het coronavirus zitten velen van ons thuis; een geheel nieuwe situatie, waar we ons langzaamaan toe aan het verhouden zijn.

Deze tijd kent zeker uitdagingen, maar biedt ook kansen en mogelijkheden. En ruimte om met je administratie en geldzaken aan de slag te gaan, zeker als bepaalde werkzaamheden voorlopig niet doorgaan. Waar sta je financieel, wat is er nodig en waar kan je wellicht geld besparen?

Opgeruimd gevoel

Een grote opruimactie, het biedt niet alleen ruimte in je hoofd, maar het geeft ook daadwerkelijk een opgeruimd gevoel. Ook al is het hele land zo goed als stil gelegd, het leven gaat wel gewoon door, zoals het doen van je belastingaangifte. Hiervoor is een opgeruimde administratie wel zo handig en als je nu extra tijd hebt, kan je ervoor kiezen deze op tijd in te leveren. Daarbij is het goed om te weten dat ondernemers en zzp’ers die door de uitbraak van het coronavirus in Nederland financiële problemen krijgen, uitstel van betaling kunnen krijgen van de Belastingdienst. Accountants kunnen helpen bij het indienen van een verzoek.

Verzekeringen

Last van stapels papieren in je kast of van die mappen die je ooit nog eens keer zou uitzoeken? Geen beter moment dan dit moment om al die stapels weg te werken en alles wat je wilt bewaren op te bergen in de juiste map. Hierdoor kan je meteen kijken of je verzekeringen hebt die wellicht niet meer nodig zijn of die goedkoper kunnen. Te denken valt aan autoverzekering, inboedel/opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering, doorlopende reisverzekering, uitvaartverkering of overlijdensrisicoverzekering.

Leningen oversluiten

En hoe zit het met je leningen? Het opruimen en ordenen van je administratie geeft een helder overzicht van waar je financieel staat en waar je wellicht geld kunt besparen, zeker nu je wellicht minder werk hebt. Als je wilt besparen op je huidige lening(en), is het goed om te kijken of je deze leningen kunt oversluiten. Wist je dat je voor roodstaan, je creditcard en aankopen bij postorderbedrijven vaak de hoogste toegestane rente betaalt, namelijk 14%? Zonde van je geld, zeker omdat je dergelijke leningen kunt oversluiten tegen een veel lagere rente, bijvoorbeeld bij Nederlands Krediet Collectief. Zij biedt persoonlijke leningen aan met een rente vanaf 3,9 %. Als je nu een lening afsluit, heb je de garantie op 10 jaar vaste rente, krijg je de beste voorwaardes en de laagste rente van Nederland.

Heb je gezien je huidige situatie juist iets meer financiële ruimte nodig? Dan is dit de tijd om een persoonlijke lening af te sluiten. Niemand weet wat ons nog te wachten staat in deze tijden. Hiervoor kan je altijd een persoonlijk advies aanvragen. Kortom, het is niet nodig om je te vervelen als je thuis zit door het corona virus. Het opruimen van en orde brengen aan je administratie en geldzaken kan er zomaar voor zorgen dat je er straks extra warmpjes bij zit.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Advertorial

Bovenstaande advertorial geeft u actuele informatie over een product of dienst. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder, maar kan hiervoor geen verantwoordelijkheid nemen.