Dit is hoe de cryptomarkt helpt om het vermogen te laten groeien

0

Bitcoin blijft de wereld beroeren. Het is echter lang niet de enige cryptomunt die het potentieel heeft om de wereld te veranderen. Steeds meer beleggers lijken te begrijpen dat de cryptomarkt een interessante optie is om het vermogen te laten groeien. Het blijft wel belangrijk om crypto-investeringen steeds in een ruimere beleggingsstrategie te kaderen.

Onzeker wat de toekomst brengt

Volgens velen staan we op een kruispunt in onze geschiedenis. Net zoals de internetrevolutie de wereld heeft veranderd, zijn we ook nu cruciale stappen aan het zetten. De opwarming van de aarde zal bijvoorbeeld onze manier van leven veranderen. Dit zou de opkomst van de elektrische auto in de hand werken, waardoor het aandeel Tesla heel populair is. Tegelijkertijd wordt de ruimtevaart geliberaliseerd en zijn er talloze pioniers met grootse plannen. En dan is er nog de blockchain die invloed kan hebben op hoe we betalen, overeenkomsten sluiten en grondstoffen traceerbaar maken.

Of de elektrische auto echt de oplossing is, of we binnenkort effectief naar Mars reizen en of cryptomunten de normaalste zaak van de wereld worden? Dat is koffiedik kijken. Het blijven dus risicovolle investering waarin je al dan niet gelooft, maar als ze slagen, zullen vroege investeerders grote winsten boeken.

Onderdeel van een ruimere beleggingsportefeuille

Eigenlijk is beleggen in de cryptomarkt niet veel anders dan de klassieke beleggingen. Een grotere kans op monsterwinsten betekent zoals wel vaker een groter risico. Dit wil echter niet zeggen dat je dergelijke risicovolle investeringen links moet laten liggen, maar wel dat het deel moet uitmaken van een gediversifieerde beleggingsportefeuille waarin ook minder risicovolle investeringen worden verwerkt. Zo’n beleggingsportefeuille bevat naast cryptomunten ook aandelen en obligaties. Daarnaast behoren ook vastgoed, grondstoffen en valuta tot de mogelijkheden. In welke verhouding dit alles moet zijn, is afhankelijk van je beleggingsstrategie. Al je spaargeld in crypto laten beleggen, is hoe dan ook geen goed idee.

Daarnaast moet je ook je crypto-investeringen diversifiëren. Een goede beleggingsportefeuille bestaat niet uit één aandeel, maar uit een set van aandelen. Hierbij beleg je in aandelen uit verschillende sectoren en met een goede geografische spreiding, waardoor je het risico beperkt. Zo gaat het ook bij crypto-investeringen: je belegt namelijk niet alleen in Bitcoin. Via technische en fundamentele analyses stel je een cryptoportefeuille met munten als Bitcoin, Ethereum en Ripple samen. Vooral deze fundamentele analyse is heel belangrijk. Het is niet omdat bijvoorbeeld Dogecoin in het verleden goed presteerde, dat het ook echt toekomstpotentieel heeft.

Vermogensbeheerder voor cryptomunten

Dit allemaal bijhouden vergt veel moeite. Je zal posities voortdurend moeten analyseren, bijsturen en afsluiten. Net daarom zijn er vermogensbeheerders die dit alles voor jou zullen doen. Deze vermogensbeheerders focussen vaak enkel op de grotere kapitalen, waardoor kleine investeerders zich tot de beleggingsfondsen wenden. Dergelijke beleggingsfondsen beleggen veelal niet in cryptomunten. Daar heeft Yieldt echter iets op gevonden.

Yieldt is een cryptovermogensbeheerder die louter investeert in cryptomunten. Het vormt een goede aanvulling op de klassieke investeringen en beleggingsfondsen. Bij Yieldt analyseert men de cryptomunten en gaat men op zoek naar interessante investeringen. Zowel kleine als grote beleggers kunnen via Yieldt rendement op hun spaargeld genereren. In de periode tussen januari 2021 en juli 2021 wist Yieldt zelfs al een rendement van 168% te realiseren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Advertorial

Bovenstaande advertorial geeft u actuele informatie over een product of dienst. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder, maar kan hiervoor geen verantwoordelijkheid nemen.