Digitaal geld, het geld van de toekomst

0

Iedereen kent het wel digitaal geld, onbewust maken we er allemaal gebruik van. Denk maar eens aan online bankieren, tikkies, pinnen in de winkel noem maar op. Digitaal geld is het geld van de toekomst, je leest hier waarom.

Betalen met contant geld?

Contant geld, er wordt steeds minder gebruik van gemaakt. In vergelijking met een aantal jaren geleden is dat allemaal erg snel gegaan. Zo kun je nu zelfs met je mobiel betalen in de winkel. Het wordt ons allemaal steeds makkelijker gemaakt en het is de bedoeling dat alles straks online gaat. We zijn als het ware aan het digitaliseren. Kun je je nog herinneren dat we betaalden met 1 en 2 cent? Zo lang geleden is dat nog niet, maar dat nemen winkels nu niet meer aan. Het heeft als het ware geen waarde meer in munten, terwijl we wel 19,99 euro overmaken. Als we dit in de winkel moeten betalen wordt dit afgerond naar 20 euro.

Online inzicht in je geld

Het is super gemakkelijk, online inzicht in je geld. Je hoeft niet steeds meer naar de bank om te checken wat je saldo is, maar alles is tegenwoordig zichtbaar in een app van je eigen bank of online via de website. Tegenwoordig kunnen we ook betalen met een digitaal betaalverzoek die dezelfde dag nog op de rekening staan. Sneller kan niet. Zo hoef je dus niet meer steeds geld op te nemen als je iemand wat verschuldigd bent, maar stuur je gewoon een betaalverzoek. Je kunt het natuurlijk ook gewoon overmaken.

Digitale munten

Naast het geld wat wij kennen zijn er nog andere soorten digitaal geld, denk bijvoorbeeld eens aan Bitcoin kopen, Ripple kopen, Ethereum noem maar op. Dit zijn geen fysieke betaalmiddelen, maar echt online geld. Ook hier kan je mee betalen, maar je kunt dit niet omwisselen in munt geld. Al deze soorten digitaal geld noemen we ook wel cryptovaluta. In cryptovaluta kun je investeren en zo meer waarde van je geld maken. Investeren gaat allemaal online, zo moet je ook je eigen geld inleggen en overmaken kan via verschillende betaalmethodes.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.