De voordelen van relatiegeschenken

0

Iets schenken, al gaat het om iets klein, kan bevorderlijk zijn voor de zakelijke relaties van uw bedrijf of organisatie. Al heeft u een waterdicht marketingplan, lees toch nog even verder.

Relatiegeschenken van topgiving.nl zijn een uitstekende investering in uw bedrijf en een effectieve manier om de band met uw klanten te versterken.

Breng jouw logo tot in de huiskamer

Het is heel eenvoudig om verscheidene producten te laten bedrukken met uw zelfgemaakte logo of bedrijfsnaam. Zo kunt u uw relatiegeschenken personaliseren. Deze producten geeft u mee aan klanten bij het afronden van een verkoop bijvoorbeeld.

Potentiële klanten kunnen wel tien keer over een online advertentie scrollen zonder er aandacht aan te besteden. Door hen een object te schenken als een mok, balpen of notitieblok, geeft u hen een tastbare herinnering aan uw bedrijf of organisatie.

Relatiegeschenken zorgen voor duurzame marketing

Een folder belandt meestal al gauw in de prullenbak, maar een balpen heeft een gemiddelde levensduur van twee jaar en wisselt regelmatig van eigenaar. De reclame bereikt zo meer mensen.

Omdat de levensduur van deze artikelen langer is dan flyers of advertenties, is deze manier van marketing ook nog eens goedkoper dan de klassieke middelen. Naast het bedrukken van geschenken kunt u ze ook laten laseren of graveren. Kijk wat het beste past bij uw bedrijf of organisatie.

De wet van wederkerigheid

Wie zo vrij is om te geven, zal ook ontvangen. Ook wel de wet van de wederkerigheid genoemd. Dit is de behoefte binnen een relatie om een gift te beantwoorden met een tegengift. De klant zal sneller iets kopen nadat hij een relatiegeschenk ontvangen heeft.

Bij zakelijke relaties die belangrijk zijn voor het bedrijf en al voor langere periodes stand houden, horen natuurlijke exclusievere geschenken. Als bedrijf is een deftig geschenk een kleine inspanning met een groot effect. Loyaliteit moet beloond worden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Advertorial

Bovenstaande advertorial geeft u actuele informatie over een product of dienst. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder, maar kan hiervoor geen verantwoordelijkheid nemen.